Installatie en afwerking van een Velux raam

Module 2: dakkapel, schoorsteen of dakvlakraam met tegelpannen

De focus van deze opleidingsmodule ligt op het waterdicht afwerken van de aansluiting van uw dak op een dakkapel, schoorsteen of dakvlakraam. Ook bekijken we grondig hoe u optimaal gebruikmaakt van lood of loodvervangers. Let wel: hier gaat het enkel over dakwerken met tegelpannen. Indien u dakpannen gebruikt, verwijzen we u naar module 1: dakkapel, schoorsteen of dakvlakramen met dakpannen.

In deze opleidingsmodule leert u:

 • Waterpaslijnen uitzetten met pasdarmen en meetinstrumenten
 • Dakvoeten aanzetten
 • De juiste latafstand en breedteverdeling zoeken en gebruiken
 • Haakse lijnen uitzetten
 • Tegelpannen regendicht en windvast bevestigen
 • U veilig verplaatsen op een dak
 • De milieu-, welzijns- en veiligheidsvoorschriften toepassen
   

De opleiding

In deze opleiding van Wienerberger, in samenwerking met de VDAB, voor dakdekkers en aannemers leert u dakvlakvensters waterdicht afwerken met behulp van hulpstukken van de fabrikant. Ook een dakkapel afwerken met kielgoten, en noordbomen en een schoorsteen waterdicht op het dakvlak aansluiten volgens de technische normen, zijn onderwerpen die grondig aan bod komen. Tenslotte bekijken we ook hoe u optimaal gebruikmaakt van lood en loodvervangende producten bij het waterdicht maken, het inwerken en het aansluiten.
 

Samenvatting

 • Waterdicht aansluiten van een schoorsteen met het dakvlak in tegelpannen
 • Waterdicht afwerken van dakkapellen, kielgoten, noordbomen en dakvlakvensters met behulp van tegelpannen
 • Praktische oefeningen
 • Diverse technieken

 

VDAB opleidingcentra

Om u in te schrijven voor een opleiding in samenwerking met de VDAB, neemt u contact op met een locatie waar de opleiding wordt gegeven

VDAB Hamme

 

Meulenbroekstraat 2
9220 Hamme
Tel: 052/49 90 00

 

VDAB Genk

 

Europalaan 37
3600 Genk
Tel: 089/36 64 00

 

VDAB Herentals

 

Molenvest 21
2200 Herentals
Tel: 014/24 89 60

 

VDAB Roeselare

 

G. Gezellelaan 7
8800 Roeselare
Tel: 051/26 94 00

 

Overige opleidingen en infosessies

VDAB opleidingsmodules op maat

Op maat

U kunt nog heel wat opleidingsmodules volgen die niet standaard ingepland staan. Na afspraak met het opleidingscentrum kunt u deze opleidingen volgen. Bekijk hier het overzicht van de beschikbare opleidingsmodules. Lees meer...

Metselwerk met dunne voegen waarbij de puurheid van gevelstenen wordt geaccentueerd, zit ontegensprekelijk in de lift. Wienerberger wenst u, de uitvoerder, hiervan dan ook gratis de nodige kennis en technieken over te brengen aan de hand van een specifiek toegepaste opleiding.

Om u als aannemer in het kader van de ATG-keuring op het Porotherm Dryfix bouwsysteem te laten registreren als erkende aannemer, bieden we deze opleiding Porotherm Dryfix aan. Dit revolutionaire bouwsysteem op basis van PU-lijm mag niet in uw arsenaal ontbreken.

Opleidingen op maat

Opleidingen op maat

Naast het standaard aanbod zijn er ook opleidingen op maat mogelijk. Deze kunnen dan à la carte voor u georganiseerd worden.

Voor meer informatie en/of inschrijvingen, gelieve contact op te nemen: