Brandweerstand

Brandreactie: hoogste Europese klasse A1

Geen bijkomende brandwerende maatregelen nodig bij gebruik van Porotherm keramische binnenmuurstenen.

Waarom er geen brandwerende maatregelen nodig zijn

Twee aspecten zijn van belang voor het brandgedrag van gemetselde binnenmuurstenen en wanden: de brandreactie van de bakstenen en de brandweerstand van de wand in zijn geheel.

Porotherm binnenmuurstenen worden ingedeeld in de hoogste Europese klasse A1 (A0 in de Belgische classificatie). Daarom kunnen alle Porotherm snelbouwstenen gebruikt worden in eender welke toepassing. U hoeft dan ook geen bijkomende maatregelen te nemen, zoals het aanbrengen van brandwerende beschermingslagen. Bovendien bent u zeker dat het metselwerk bij een eventuele brand geen schadelijke rookgassen uitstoot.
 

Technische informatie over brandweerstand

Het symbool voor brandweerstand is ‘REI’. Dit geeft de tijd weer waarin een bouwelement voldoet aan 3 criteria (uitgedrukt in minuten of uren):

  • R: mechanische weerstand
  • E: vlamdichtheid
  • I: thermische isolatie

De REI-waarden voor ongepleisterde wanden met Porotherm binnenmuurstenen loopt van 1 uur (wanddikte 9 cm) tot 4 uur (wanddikte 19 cm).

Het pleisteren van de wanden kan de brandweerstand bovendien nog verhogen

De waarden voor de brandweerstand REI

De waarden van de brandweerstand REI van Porotherm binnenmuurstenen verwerkt met mortel of lijmmortel bedragen: Minimale dikte (mm, nominaal)

 
 
 
 
Minimale dikte (mm, nominaal):

Ongepleisterd

Gepleisterd

 
90

60 minuten

60 minuten

 
140

120 minuten

180 minuten

 
190

240 minuten

240 minuten

 

Voor de brandweerstand van gepleisterde muren opgetrokken met Porotherm lijmstenen verwerkt met Dryfix extra, verwijzen wij naar de ATG

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.