Koramic Fleece Plus

Onderdak: regen- en waterdicht afwerken

Gebruik de juiste onderdakfolie om een dak met Koramic kleidakpannen volledig regen- en waterdicht te maken.

Verschillende functies van een onderdak

  • Tijdelijk regendicht maken
  • Bevorderen van stormvastheid
  • Verbeteren van stofdichtheid
  • Winddicht maken waardoor de dakisolatie verbetert en behouden blijft
  • Condensatiewater afvoeren
     

Welke onderdakfolies zijn het meest geschikt?

Onze voorkeur gaat, net als bij het WTCB, uit naar dampdoorlatende, capillaire onderdakfolies zoals Fleece Plus en Fleece Maxi, omdat deze condensatievocht tijdelijk kunnen vasthouden en afvoeren naar de buitenkant

Voor alle Koramic keramische dakpannen is er een minimale dakhelling bepaald, zodat het dak geen regen doorlaat. Bij extreme weersomstandigheden zoals zware regen-wind combinaties of stuifsneeuw kan het toch zijn dat er water door de sluitingen van de pannen naar binnen komt. Met de juiste onderdakfolie wordt het geïnfiltreerde regenwater probleemloos afgevoerd naar de goot. Gebruik dus de Fleece, Fleece Plus of Fleece Maxi onderdakfolies in combinatie met uw Koramic kleidakpannen.

Om de regendichtheid van de onderdakfolies te garanderen, worden deze altijd overlappend geplaatst. De overlapping van de onderdakfolies wordt hierbij bepaald op basis van de dakhelling. Het afkleven van de naden bij de overlapping is niet per se vereist, maar we raden het sterk aan om de winddichtheid van het keramische dak te verbeteren en zo de isolatie beter te beschermen tegen koudeluchtstromingen.

Voor meer informatie betreffende de plaatsing van onze onderdaken Fleece, Fleece Plus en Fleece Maxi verwijzen we u naar het hoofdstuk specifiek over onderdakfolies.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt