Koramic Fleece Plus

Onderdak: regen- en waterdicht afwerken

Gebruik de juiste onderdakfolie om een dak met Koramic kleidakpannen volledig regen- en waterdicht te maken.

Verschillende functies van een onderdak

  • Tijdelijk regendicht maken
  • Bevorderen van stormvastheid
  • Verbeteren van stofdichtheid
  • Winddicht maken waardoor de dakisolatie verbetert en behouden blijft
  • Condensatiewater afvoeren
     

Welke onderdakfolies zijn het meest geschikt?

Onze voorkeur gaat, net als bij het WTCB, uit naar dampdoorlatende, capillaire onderdakfolies zoals Fleece Plus en Fleece Maxi, omdat deze condensatievocht tijdelijk kunnen vasthouden en afvoeren naar de buitenkant

Voor alle Koramic keramische dakpannen is er een minimale dakhelling bepaald, zodat het dak geen regen doorlaat. Bij extreme weersomstandigheden zoals zware regen-wind combinaties of stuifsneeuw kan het toch zijn dat er water door de sluitingen van de pannen naar binnen komt. Met de juiste onderdakfolie wordt het geïnfiltreerde regenwater probleemloos afgevoerd naar de goot. Gebruik dus de Fleece, Fleece Plus of Fleece Maxi onderdakfolies in combinatie met uw Koramic kleidakpannen.

Om de regendichtheid van de onderdakfolies te garanderen, worden deze altijd overlappend geplaatst. De overlapping van de onderdakfolies wordt hierbij bepaald op basis van de dakhelling. Het afkleven van de naden bij de overlapping is niet per se vereist, maar we raden het sterk aan om de winddichtheid van het keramische dak te verbeteren en zo de isolatie beter te beschermen tegen koudeluchtstromingen.

Voor meer informatie betreffende de plaatsing van onze onderdaken Fleece, Fleece Plus en Fleece Maxi verwijzen we u naar het hoofdstuk specifiek over onderdakfolies.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.