Installing Fleece Plus

Onderdakfolie: het onmisbare materiaal voor weer- en winddichte daken en gevels

Onderdakfolie is waarschijnlijk het laatste waar u als bouwheer aan denkt als u bouwt of grondig renoveert. Toch is dit jasje voor uw woning even onontbeerlijk als een goede fleece en een degelijke regenjas voor een wandelaar op een gure winterdag.

We horen u al komen: onderdakfolie, wat is dat? En waarom hebben woningen eigenlijk een onderdak? Een onderdak is een constructie onder de dakpannen die de isolatie beschermt tegen vocht, stof en wind. Een goed onderdak houdt regen en vocht buiten, maar laat wel damp van binnen naar buiten door. Als het aan de regels van de kunst van het dakdekken beantwoordt, is een onderdak waterdicht, winddicht en dampopen. Om dat mogelijk te maken, is degelijke onderdakfolie onontbeerlijk. En daar komt Fleece op de proppen, de blauw-, grijs- en zwartkleurige onderdakfolies die u als bouwer, verbouwer of bewonderaar van bouwwerven mogelijk al wel eens hebt gespot. Niet alleen als afdekking van onderdaken trouwens, maar ook tegen gevels. Want Fleece is momenteel de beste oplossing voor het compleet weer- en winddicht maken van daken en gevels. Reken maar dat uw dakdekker of gevelbezetter het product wél kent en met veel plezier gebruikt.

Wat maakt deze folie bijzonder?

De Koramic Fleece onderdakfolies zijn perfect voor een compleet weer- en winddicht onderdak. Deze universeel inzetbare onderdakfolies laten de damp door van binnen naar buiten, maar laten helemaal geen vocht door van buiten naar binnen. Bovendien gaan de folies zeer lang mee dankzij een speciaal aangebrachte polyolefinelaag. Handig ook: het zijn lichtgewichtfolies die zich flexibel en snel laten verwerken door de dakdekker.

Om voor alle situaties de meest geschikte folie te kunnen gebruiken, ontwikkelde Koramic een gamma met vijf varianten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen:

Fleece

Universeel inzetbare, winddichte folie voor dak- en gevelbekleding met gesloten voegen.

Fleece Plus

Capillaire folie met hoge dampdoorlatendheid voor dak en voor gevelbekleding met gesloten voeg.

Fleece Plus FR

Dé capillaire folie met hoge dampdoorlatendheid voor dak en voor gevelbekleding met gesloten voeg met brandklasse B-s1,d0.

Fleece Maxi

Capillaire folie met extra hoge UV-stabiliteit voor gebruik bij gevelbekleding met open voegen en speciaal voor daken met recuperatiepannen.

Fleece Premium

Onderdakfolie met ultrahoge dampdoorlatendheid, speciaal voor flauw hellende Koramic daken.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.