Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Wat zijn de voordelen van een wit dak?

Witte daken zijn de laatste jaren aan een fikse opmars bezig, en dat is ook logisch. Witte dakpannen geven het dak namelijk niet enkel een unieke uitstraling, maar tijdens de steeds warmere zomers, houdt een wit dak uw woning ook fris.

Nieuwe esthetische mogelijkheden

Een wit dak geeft de gehele woning meteen een hedendaagse en exclusieve look, en maken van uw woning een architecturale topper. Kiezen voor witte dakpannen, is kiezen voor esthetisch fraaie architectuur.
 

Frisse woning

Witte dakpannen reflecteren het zonlicht, waardoor er minder warmte de woning binnendringt. De woning is dus makkelijker koel te houden tijdens de steeds warmere zomers. Airconditioning moet minder draaien, of is zelfs overbodig geworden.
 

Lager energieverbruik

Een wit dak zorgt ook voor een duidelijke impact op het energieverbruik. Niet enkel moet de airco veel minder draaien, ook het rendement van zonnepanelen verhoogt. Het wit dak weerkaatst zonlicht, dat door zonnepanelen gedeeltelijk terug wordt opgevangen.
 

Future-proof steden

Misschien heeft u wel al eens iets gehoord over het hitte-eiland effect, het verschijnsel dat het in steden vaak enkele graden warmer is dan in rondom gelegen gebieden. Dat effect wordt mede veroorzaakt door donkere bouwmaterialen, en dus ook door donkere dakpannen. Om het hitte-eiland effect te helpen verminderen, pleiten urbanisten ervoor om volop witte daken te implementeren, om op die manier de steden future-proof te maken.
 

Wilt u graag zelf de voordelen van een wit dak in de praktijk ontdekken? Dan is onze Tegelpan 301 Wit geglazuurd de perfecte oplossing voor uw dak.

0Resultaten
Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt