Reference photo private landscaping in Avelgem

Kleiklinkers: meer dan alleen bestrating

Eeuwenoud, springlevend
Net als andere traditionele, natuurlijke materialen zijn kleiklinkers helemaal terug van nooit echt weggeweest. Zo worden ze  tegenwoordig niet alleen ingezet voor bestrating, maar ook meer  en meer voor speciale detailleringen zoals trappen of een vijverrand in de tuin. Dat ze eenvoudig te plaatsen zijn, en zich perfect  aanpassen aan elke context, draagt bij aan hun populariteit. 
 

Karakteristieke kleiklinkers

Als natuurlijk materiaal beschikken kleiklinkers over een indrukwekkend lijstje aantrekkelijke eigenschappen. Doordat ze bestaan uit klei, mineralen en zand, zijn ze vrij van kleurstoffen of toplagen, waardoor ze kleurvast zijn. Daarnaast zijn ze bestand tegen vorst, uv-straling en andere weersomstandigheden.  

Deze uitmuntende karakteristieken zorgen ervoor dat kleiklinkers moeiteloos de tand des tijds doorstaan. Bovendien worden ze er alleen maar mooier op. Hun authentieke karakter tilt elke omgeving naar een hoger niveau. Als ze toch worden uitgebroken, worden ze dan ook bijna altijd hergebruikt. Of hoe ook dit eeuwenoude materiaal zich moeiteloos aan de hedendaagse principes van de circulaire economie aanpast.

Reference private landscaping in Brussel
Trendline Lotis. Art & Landscape, Wezembeek-Oppem
Passaqua Doris. Avantgarden, Wijnegem
Passaqua Doris. Avantgarden, Wijnegem

Signalisatie

Dat signalisatie niet per se gepaard moet gaan met schreeuwerige witte belijningen, toont dit project aan. De twee verticaal aangelegde stroken kleiklinkers geven subtiel ook de grenzen van de parkeerplek zelf aan.

Een extra duurzame troef in dit project zijn de waterpasserende kleiklinkers Passaqua: dankzij de extra brede voegen van zes millimeter, die worden opgevuld met steentjes, kan het water geleidelijk aan   doorsijpelen in de bodem. Dit gaat bovendien ook de groei van mossen, algen en onkruid in de voegen tegen.

Interieur én exterieur

Met de hernieuwde populariteit van authentieke, natuurlijke materialen zijn ook terracottavloeren aan een comeback bezig.

Kleiklinkers passen perfect in dit plaatje. Door zowel binnen als buiten dezelfde kleiklinkers te leggen, kan een boeiende visuele relatie tussen de ruimtes gecreëerd worden. Dat draagt bij aan de esthetiek van het geheel. Doordat ze slijtvast, inert en uiterst sterk zijn, kiest u met kleiklinkers voor een authentiek en bijzonder duurzaam materiaal.

Trendline Lotis. Otium, Brakel
Trendline Lotis. Otium, Brakel
Trendline Triton ongetrommeld. Exteria, Melle
Trendline Triton ongetrommeld. Exteria, Melle

Horizontaal én verticaal

Dat kleiklinkers perfect passen in een strakke, hedendaagse stadstuin, maakt dit project duidelijk. De mooie grijze klinkers vormen het perfecte kader voor de levendige waterpartij, en laten zich zowel verticaal als horizontaal uitstekend combineren.

Doordat de kleiklinkers verlijmd kunnen worden aan de  onderbouw kunnen ze zowel voor de afwerking van de fontein als de trede  gebruikt worden. Dat resulteert in een neutraal, maar tegelijk ritmisch en elegant door lopend geheel. Een ware streling voor het oog. de bodem. Dit gaat bovendien ook de groei van mossen, algen en onkruid in  de voegen tegen.

Ideale zwembadgezel

Dat u met kleiklinkers vele richtingen en stijlen uit kan, toont dit zwembad dat meteen de authenticiteit van het platteland oproept. Doordat de kleiklinkers via het handvormprocédé gemaakt zijn, hebben ze een doorleefde uitstraling.

Dat kleiklinkers bestand zijn tegen chloor, reinigingsmiddelen en vorst, maakt hen tot ideale gezellen naast het zwembad. Ze vergen weinig onderhoud en blijven heel lang mooi. Een ander groot voordeel in deze setting is dat ze  niet glad worden als ze nat worden, én dat ze bijzonder aangenaam zijn om met blote voeten over te lopen. Dat ze ’s zomers niet overmatig opwarmen, is mooi meegenomen. 

Hortus Althea. janenlies. tuin en landschap, Putte
Hortus Althea. janenlies. tuin en landschap, Putte

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.