Referentie met Arte

Particuliere prijslijst kleiklinkers

We raden u aan om het totale kostenplaatje te bekijken van keramische klinkers. Er zijn namelijk een aantal factoren, behalve prijs per stuk, die een invloed hebben. Formaten, kleuren, nabehandeling en de stijl zijn de 4 belangrijkste factoren die de prijs van klinkers mee bepalen.

Formaat bepaalt deels de plaatsingskost van kleiklinkers

De afmetingen van keramische klinkers geven het geheel een specifieke look. Die look kan gaan van de traditionele Hollandse waalformaatjes tot de meer strakke en moderne tegelformaten.

Belangrijk is wel om hierbij rekening te houden met de plaatsingskost. Van kleine klinkers moeten er meer geplaatst worden en dus ook meer aangekocht. Er is een verschil tussen bijvoorbeeld 100 stenen per m² plaatsen en 42 stenen per m².

Ten slotte is er nog de hoogte van kleiklinkers. Hoge klinkers vergen meer klei, dus zijn iets duurder dan de lagere varianten.
 

De impact van kleuren

Elke soort lokale klei heeft een eigen karakteristieke kleur. Het mengen van die verschillende soorten klei resulteert dan weer in nog andere kleuren. Daarnaast zijn er ook minerale toeslagstoffen die we kunnen toevoegen voor nog meer varianten. Ten slotte zijn er binnen de kleuren nog nuances mogelijk door te spelen met de instellingen van de ovens.

Wat is nu de impact van dit alles op de prijs van uw kleiklinkers? De prijs van keramische klinkers stijgt naarmate er meer verschillende grondstoffen en productieparameters gebruikt worden.
 

Nabehandeling van keramische klinkers

Intuïtief denkt u misschien dat een extra nabehandeling van kleiklinkers de prijs doet stijgen. Dat is niet altijd het geval. Daarom dat we benadrukken dat het totale prijskaartje belangrijker is dan de kost per kleiklinker.

Neem getrommelde of geschoffelde kleiklinkers als voorbeeld. Deze nabehandeling geeft de klinkers een typisch verouderd uitzicht. Ze zijn vaak iets duurder per stuk, maar komen op het einde van de rit misschien gelijk uit met andere. Doordat de randen niet tegen elkaar komen, is er minder risico op randbreuk. Dat verlaagde risico maakt het plaatsen van de kleiklinkers vlotter en het kost de plaatser dus minder tijd.

Ten slotte: de plaatsingswijze

Naast de nabehandeling, de gebruikte grondstoffen en het formaat speelt ook de manier van plaatsen vaak een rol in de prijsvorming. Veel van onze kleiklinkers kan men namelijk op twee manieren plaatsen: plat of op kant.

Bij platte plaatsing worden de kleiklinkers op het grootst mogelijke formaat geplaatst. Bij plaatsing op kant plaatst men de kleiklinkers op de smalle zijde.

Een praktisch voorbeeld: bij een Arte kleiklinker in UWF-formaat in platte plaatsing krijgt men een formaat van 200 mm lengte, 65 mm breedte en 50 mm hoogte wordt. Bij plaatsing op kant wordt dit een formaat van 200 mm lengte, 50 mm breedte en 65 mm hoogte.

Dit heeft uiteraard zijn gevolgen voor het benodigde aantal stuks per m² en dus ook voor de prijsvorming. Bij een Arte kleiklinker in UWF-formaat heeft men er namelijk ongeveer 75 stuks nodig per m² bij platte plaatsing terwijl dit ongeveer 98 stuks wordt bij plaatsing op kant.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.