"Opvallend onopvallend”

Gezinswoning met opengewerkte gevel

Ooit stond hier een oude rijwoning in het centrum van Leuven. Deze werd afgebroken en ruimde plaats voor een nieuwe gezinswoning met een studio bestemd voor de verhuur. Achter de opengewerkte gevel bevinden zich op het gelijkvloers de inkom, een fietsenstalling, een technische berging en een kelder.

De eerste verdieping wordt van de straat afgeschermd met claustra gevelmetselwerk, met daarachter de slaapkamer van de studerende zoon en een aparte woonunit voor verhuring. Het eigenlijke woongedeelte bevindt zich op verdieping twee en drie. Hier zorgen de vertande achtergevel, het daklicht boven de dubbelhoge keuken en een groot schuifraam aan de straatzijde voor een overvloed aan natuurlijk daglicht. In het kader van levenslang wonen werd deze verticale woning uitgerust met een lift.

De woning gaat op in het straatbeeld door de continuïteit van de gevelbelijning, maar springt er tegelijk uit door het creatieve metselwerk. Opvallend onopvallend, zeg maar.

Waarom Terca Linaqua Viola?

De gevel is een combinatie van wildverband en claustraverband. In de inkomzone werd een strook muur opgebouwd in dezelfde gevelsteen, waardoor de gevel visueel lijkt door te lopen. Zo ontstond er een soort ‘rode loper’ die je als het ware naar binnen leidt, naar het niveau waar zich de toegang bevindt tot de verschillende units.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Blanco Architecten, Hoeilaart

Leuven

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.