"Twee bouwvolumes verenigd in één geheel”

Neogotisch icoon krijgt hedendaagse uitbreiding

Wereldspeler Bekaert hergroepeerde zijn activiteiten naar de site waar het voor hen allemaal begon: in de neogotische gebouwen waar ze ooit hun productie opstartten. Naast de renovatie van die historische gebouwen werden ook een nieuw kantoorgebouw en een bedrijfsrestaurant gerealiseerd. 

Beide bouwvolumes en al die diverse functies verenigen tot een geheel was op vele vlakken een uitdaging. De twee nieuwe bouwlagen boven de parkeerzone vormen dan ook een antwoord op het bestaande volume, dat met hetzelfde parament afgewerkt is. Als toemaatje verbindt een transparant inkomgebouw het nieuwe kantoorvolume met de neogotische gebouwen. 

De combinatie van een logisch gestructureerde nieuwbouw met bestaande gerenoveerde ruimtes zorgt, samen met de diversiteit in gebruik en circulatie, voor een verrassend parcours vol natuurlijke lichtinval en contact met de tuinzones.

Waarom Terca Milosa Hoornbloem en Koramic Stormpan 44 Leikleur mat geglazuurd?

Natuurlijk was het belangrijk om aan te sluiten op de bestaande site met zijn kenmerkende baksteenarchitectuur. De gevelsteen werd dan ook voornamelijk gekozen omwille van de look die past bij de streek, maar ook omwille van zijn onderhoudsvriendelijk en economisch materiaal. De pannen werden dan weer ingezet bij de renovatie van het hellend dak van het neogotisch gebouw -een logische keuze aangezien het bestaande dak met Stormpan 44 pannen in leikleur was afgewerkt. 

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten gevel
Producten dak
 

Sileghem & Partners, Zwevegem i.s.m. Patric Deknock

Zwevegem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.