Volumetrie van een hoevegebouw

“Volledig verweven met de omgeving"

Deze architectenwoning is gelegen in een landelijk woongebied, ingebed tussen uitgestrekte velden en boerderijen. Het eerder gesloten karakter aan de voorzijde en het binnenkomen via een poort aan de binnenkoer/patio zijn kenmerken die refereren aan de volumetrie van een hoevegebouw.

Het langgerekte balkvormige volume achteraan gaat de interactie aan met de omgeving. Zo zijn de binnen- en buitenruimtes met mekaar verweven. Het pad naar de woning loopt visueel door, dwars door de inkomhal en verder naar de tuin. De leefruimte is gericht naar de patio en achteraan naar de open velden. De insnijdingen in dit balkvormige volume zorgen voor verschillende sferen, eigen aan de achterliggende functies.

Eigentijdse invulling met baksteen

De toegepaste gevelsteen is een brick-mix van Terca Linaqua Vino en Linaqua Viola. Hun formaat en verwerking is een eigentijdse invulling van de veldbrik die de omgeving kenmerkt. Hun ruwe textuur en genuanceerde kleurenpalet geeft karakter aan de gesloten vlakken en versterkt het spel tussen openheid en discretie. Twee verticale banden metselwerk versterken het langgerekte volume en laten gevels en luifels in elkaar overlopen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

VP Architecten, Pieter Verjans

Hoeselt

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.