Uitbouw en herconditionering

“Centrale ontmoetingshal als lichtrijke, overzichtelijke en gezellige lobby” 

Dit gebouw fungeert als centrum voor multidisciplinaire diagnostiek, behandeling en begeleiding van opgroeiende kinderen in een ambulant kader. Door uitbouw en herconditionering zocht de bestaande site ruimte voor een betere werking. Een duidelijk leesbare nieuwe centrale hal biedt een totaaloverzicht voor bezoeker en gebruiker en vormt een centrale as en link tussen de diverse diensten.

Met zijn ligging vroeg de site een gebouwtypologie die zich kon inbedden en aanpassen aan de rurale omgeving. Brutaliteit en strakke nieuwbouw zijn hier niet op hun plaats. Het ontwerp zoekt een evenwicht tussen oud en nieuw. De ideale vorm hiervoor bleek de schuurvorm. Evenals de bestaande gebouwengroep die momenteel het centrum karakteriseert, is ook het fragmenteren van het nieuwe volume aangewezen om de kleinschaligheid te behouden.

Met het oog op de toekomstige patine 

Met het oog op een natuurlijke veroudering en toekomstige patine in het landschap zorgt, de bekleding van dak en gevel met de keramische Tegelpan 301 in een mix van kleuren Amarant, Rustiek en Toscana. De centrale ontmoetingshal met zijn grote glaspartijen creëert een spanning, maar verbindt de nieuwe en bestaande gebouwclusters in keramische materialen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Vaneeckhout Architecture, Jo Vaneeckhout

Aartrijke

Tile-mix van Koramic tegelpan 301

 

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.