Twee flankerende, massieve volumes

“Het rood van baksteen en kleiklinkers verbindt binnen met buiten.”

Het concept voor de verbouwing van deze woning is gericht op het optimaliseren van de relatie tussen de woning, de tuin en de landelijke omgeving. De lange L-vormige woning werd compleet veranderd naar organisatie, indeling en architectuur toe. Een ophoging van de grond werd verwijderd om de tuin volledig vlak te maken, gelijk met de omgeving. De aanwezige split-levels van de woning werden behouden, waarvan één op een halve meter onder de grond en twee andere hoog boven het maaiveld. Voor een directe relatie met de tuin was echter het aanbrengen van een bijkomend level nodig.

Architecturaal werd dit vertaald in een transparante zone waarvan de sokkel zorgt voor de verbinding tussen de twee flankerende massieve volumes. Deze ‘glazen kern’ van de woning, waarin de keuken werd ondergebracht, zorgt voor de relatie tussen de verschillende ruimtes, zowel functioneel als visueel. Met open schuiframen loopt de tuin als het ware door van de ene naar de andere kant. Visueel wordt dit nog versterkt door de massief gemetste traptredes op breedte van de schuifvleugels.

Inspelen op een aanwezig kleurenpalet

De Terca Linaqua Viola handvormgevelsteen pikt met zijn rode en grijze tinten in op het aanwezige kleurenpalet van een loods in rode baksteen en de grijze verhardingen. Samen met de Oud Hollands Oud Veendam kleiklinkers zorgt dit voor een harmonieus geheel dat mooi contrasteert met het groen van de sfeervolle tuin.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

ONZE architecten

Zulte

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.