Beperkte interne ingrepen

“Somber bankgebouw wordt frisse hotspot voor studiebureau.”

Achter een onopvallende gesloten gevel met (te) hoge plint in natuursteen, in de dorpskern van Nevele, huisde vroeger een bankfiliaal. Op het gelijkvloers was het bankkantoor, erboven de woonst van de bankier, en een ongebruikte zolder. Elk dorp had er zo wel één. De constructie was alvast oerdegelijk, denk maar aan de dikke betonwanden van de kluizenzaal. 

Met enkele niet-structurele ingrepen kreeg het gebouw een tweede leven als werkplek voor een studiebureau. Een voor de hand liggende keuze voor deze specialisten in bouwcoördinatie, brownfield, asbest, sloop en urban mining.

Vergaderen doen ze in de opengewerkte kluizenzaal: een verroeste brandkast en honderden blinkende kluisjes met draaiknopjes als decor. Keuken, eethoek en living hebben plaatsgemaakt voor de huiselijke werkplek. De ongebruikte donkere zolder is nu een ruim en lichtrijk landschapskantoor.

Volledig nieuwe look  

De zoektocht naar een nieuwe uitstraling leidde naar de Terca Imperium Albius, een witte smalle gevelsteen, hier toegepast in vier verschillende verbanden. Schaduw- en dieptewerking zorgen voor doorleefde wit-grijs-nuances.

De combinatie met witte raampartijen/plaatwerk en drie strak gedetailleerde witte dakuitbouwen op een achtergrond van antraciete Stormpannen van Koramic, vervolledigt de nieuwe look. Een opvallend fris accent in de straat.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architecten Groep III

Nevele

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.