Ecologische bouwmaterialen

Ecologische bouwmaterialen

De ecolabels natureplus, DUBOkeur en C2C bevestigen dat bouwen met Porotherm een heel goede keuze is voor het milieu. Onze keramische binnenmuurstenen zijn internationaal erkend als een gezond en ecologisch bouwmateriaal. Ook een breed gamma Koramic kleidakpannen dragen het natureplus label. Naast de keramische binnenmuurstenen kregen ook meerdere kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger het DUBOkeur toegekend.

Natureplus

Natureplus is een internationaal type-I-ecolabel voor bouwmaterialen en -producten, vergelijkbaar met het Biogarantie-label in de voedingssector of het FSC-certificaat voor verantwoorde bosbouw.

DUBOkeur

Het doel van DUBOkeur is om producten op een eerlijke en onafhankelijke wijze milieutechnisch te onderscheiden, om zo de markt te stimuleren steeds duurzamere en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Afnemers en eindgebruikers weten dat producten met het DUBOkeur het milieu zo min mogelijk aantasten.

Cradle to Cradle (C2C)

Materialen mogen na gebruik niet verloren gaan in het Cradle to Cradle-concept. Daardoor onderscheidt dit concept zich van klassieke recycleerbaarheid, waarbij de intentie om te recycleren pas start na het ontwerp en het gebruik van het product.

Environmental Product Declaration (EPD)

Het doel van een EPD op productniveau is om op een objectieve manier de milieu-impact van bouwmaterialen te beschrijven binnen de verschillende categorieën.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.