Ecologische bouwmaterialen

Ecologische bouwmaterialen

De ecolabels natureplus, DUBOkeur en C2C bevestigen dat bouwen met Porotherm een heel goede keuze is voor het milieu. Onze keramische binnenmuurstenen zijn internationaal erkend als een gezond en ecologisch bouwmateriaal. Ook een breed gamma Koramic kleidakpannen dragen het natureplus label. Naast de keramische binnenmuurstenen kregen ook meerdere kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger het DUBOkeur toegekend.

Natureplus is een internationaal type-I-ecolabel voor bouwmaterialen en -producten, vergelijkbaar met het Biogarantie-label in de voedingssector of het FSC-certificaat voor verantwoorde bosbouw.

Het doel van DUBOkeur is om producten op een eerlijke en onafhankelijke wijze milieutechnisch te onderscheiden, om zo de markt te stimuleren steeds duurzamere en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Afnemers en eindgebruikers weten dat producten met het DUBOkeur het milieu zo min mogelijk aantasten.

Materialen mogen na gebruik niet verloren gaan in het Cradle to Cradle-concept. Daardoor onderscheidt dit concept zich van klassieke recycleerbaarheid, waarbij de intentie om te recycleren pas start na het ontwerp en het gebruik van het product.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.