Kosten optimaliseren

Kosten optimaliseren

Betaalbaarheid vormt een essentieel bestanddeel van duurzaam bouwen. Als een woning niet betaalbaar is, is ze ook niet sociaal duurzaam. Kiezen voor een betaalbare massieve constructie met keramische materialen van Wienerberger met een lange levensduur is in deze optiek een kostenoptimale en duurzame keuze.

Bouwgrond is schaars en dus kostbaar

De Duurzame Wijk kiest voor inbreidingsgericht bouwen van gekoppelde woningen binnen een stedelijke context, zonder toegevingen te doen inzake privacy, groen en ruimtelijkheid. De grondprijs binnen de steden is hoog. Door het grondaandeel per woning te beperken, in combinatie met een kwalitatieve gemeenschappelijke tuin en voorzieningen, is de impact van de kostprijs van de grond op de totale verkoopprijs aanvaardbaar gehouden.

 

Nabijheid van voorzieningen spaart op geldverslindende kilometers

De Duurzame Wijk ligt op wandelafstand van een hele reeks voorzieningen en van stopplaatsen van het openbaar vervoer. Daardoor zijn er veel minder verplaatsingen met de auto nodig. Gezinnen kunnen besparen op de aankoop en op het gebruik van een wagen.

Een gemeenschappelijke tuin met beperkte onderhoudskosten

Gemeenschapelijke tuin

In De Duurzame Wijk is de beplanting van de grote gemeenschappelijke tuin zo bestudeerd dat die zich zo natuurlijk mogelijk ontwikkelt en zo weinig mogelijk onderhoud vergt. Mooi meegenomen is dat deze keuze de biodiversiteit bevordert. Of hoe ecologie en economie hand in hand kunnen gaan.

Besparen op de waterfactuur

Waterbesparende maatregelen

We beseffen het nog niet altijd, maar water wordt een schaars goed. In De Duurzame Wijk worden daarom alleen waterbesparende sanitaire toestellen en kranen geïnstalleerd. Daarnaast is er veel aandacht voor het hergebruik van regenwater, opgevangen via de hellende daken. Daardoor daalt het verbruik van leidingwater. Besparingen die in de toekomst alleen maar aan belang zullen winnen.

Een energiezuinige en duurzame woning behoudt ook na vele jaren haar waarde

Over enkele jaren moet iedereen NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) bouwen. Daarnaast wint duurzaam bouwen aan belang. Nu bouwen volgens de acht pijlers van De Duurzame Wijk is bouwen met oog voor de toekomst. De woningen van De Duurzame Wijk zullen in 2020 nog voldoen aan de meest strenge NZEB-invulling. Een garantie op het behoud van de waarde van deze woningen.

Een duurzame woning is comfortabel, gaat lang mee en vergt weinig onderhoud

De keuze van de bouwmethode en de materialen is erg belangrijk. In De Duurzame Wijk is gekozen voor een traditionele massieve constructie, goed gekend bij de Belgische aannemers, wat de prijs ten goede komt. Samen met het comfort, de lange levensduur en de lage onderhoudskost blijkt voor De Duurzame Wijk de traditionele massieve constructie de beste oplossing op het gebied van de kostprijs.

Hoe langer de materialen meegaan, en hoe minder onderhoud en herstellingen ze al die tijd vergen, hoe interessanter de kostprijs van de woningen op termijn zal zijn. In De Duurzame Wijk is gekozen voor keramische materialen van Wienerberger met een lange levensduur en een minimum aan onderhoud.
 

Een slim ontwerp maakt dure technieken en ingrepen overbodig en zorgt voor een lagere energiefactuur

Slimme keuzes in de ontwerpfase maken achteraf een wereld van verschil.

Van bij het ontwerpproces werd de nodige aandacht besteed aan de aaneenschakeling van de woningen. De hellende daken dragen bij tot een optimale graad van compactheid en realiseren een maximaal binnenvolume tegen een minimale bouwkost.

Een woning moet voldoende daglicht krijgen. Daardoor is er minder behoefte aan verlichting en besparen de bewoners op hun elektriciteitsverbruik.

Het oordeelkundig gebruik van een goed geïsoleerde massieve constructie voorkomt grote temperatuurschommelingen. De doordachte inplanting van de woningen zorgt voor een maximum aan zonnewinsten in de winter. De architecturaal uitgewerkte luifels zorgen er bovendien voor dat de zon op zomerse dagen niet kan binnen schijnen, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Op die manier wordt een duur koelingssysteem overbodig.

In De Duurzame Wijk wordt resoluut gekozen voor robuuste oplossingen die weinig onderhoud vergen. Het concept “Laag Energie+” kiest voor een doorgedreven geïsoleerde buitenschil gecombineerd met een betaalbare en performante luchtdichtheid. Voor het opwekken van hernieuwbare energie zijn verschillende scenario’s onderzocht. Hiervoor verwijzen we naar de zevende pijler (energiezuinig bouwen). Een kostenoptimale keuze van de technische installaties en de manier van opwekken van hernieuwbare energie beperken zowel de investeringskost, de onderhoudskost en de jaarlijkse energiefactuur.

Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Uw bouwproject met ons delen?

U hebt recent gebouwd of gerenoveerd. Of u bent nog volop bezig? Sowieso zijn wij altijd geïnteresseerd in de projecten van onze klanten.
Niet enkel zijn we benieuwd naar wat u doet met onze producten, maar we leren ook altijd bij dankzij uw bouwprojecten. Zo kunnen we werken aan een nog betere dienstverlening en bouwproducten.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.