Wienerberger kleiklinkers
Koramic kleidakpannen
Ontdek de Terca gevelstenen

Low-impact bouwmaterialen

Het spreekt voor zich dat de gebruikte bouwmaterialen een belangrijke pijler vormen bij duurzaam wonen. Hierbij wordt de nodige aandacht besteed aan de juiste constructiewijze en materiaalkeuze, opnieuw met een zo breed mogelijke kijk op duurzaamheid.

Naast de ecologische eigenschappen van een materiaal zijn ook de economische aspecten van de gekozen constructiewijze en de materialen van belang bij een duurzame keuze. Omdat een massieve constructie met keramische bouwmaterialen op beide vlakken zeer goed scoort, is de keuze om keramische producten zoveel mogelijk in te zetten voor een duurzaam project dan ook voor de hand liggend. Het zijn betaalbare producten met een uitzonderlijk lange levensduur en ze zorgen voor een onderhoudsvrije gebouwschil. Door lokale productie blijft de milieubelasting voor transport minimaal. 


 

Voorbeeld: De Duurzame Wijk in Waregem

Benieuwd naar hoe het inzetten van duurzame materialen er in de praktijk uitziet? Dan is ons eigen project ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem het ideale voorbeeld om dit te illustreren. 

 

Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Uw bouwproject met ons delen?

U hebt recent gebouwd of gerenoveerd. Of u bent nog volop bezig? Sowieso zijn wij altijd geïnteresseerd in de projecten van onze klanten.
Niet enkel zijn we benieuwd naar wat u doet met onze producten, maar we leren ook altijd bij dankzij uw bouwprojecten. Zo kunnen we werken aan een nog betere dienstverlening en bouwproducten.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.