Gezond leiderschap van belang voor een gezond milieu

Onze teamleiders hebben een cruciale rol in de uitbouw van een duurzaam personeelsbeleid. Daarom ondersteunen we hen graag met de opleiding “Leiderschap & Communicatie”, om meer inzichten en technieken te leren rond feedback, coaching, werkinstructies…

6-daags programma voor beter leiderschap

Onze partner Globis heeft een project ontwikkeld om een groep van 8 leidinggevenden te trainen in de basisvaardigheden van leidinggeven. De bedoeling is dat al onze teamleiders dit project doorlopen over alle sites heen. Op vandaag hebben al 2 groepen het project afgerond. Een derde groep start in het najaar van 2019.

Het project is opgebouwd rond een 6-daags programma. De eerste dag noemen we de ‘bon-dag’. Hier worden de opleidingsnoden bepaald als startpunt van een gedragen ontwikkelingstraject. Er wordt gekeken naar de aandachtspunten van iedere deelnemer. 

De tweede tot en met de vijfde dag krijgen de teamleaders een opleiding over leidinggeven en communiceren. Hier worden technieken aangereikt en aangeleerd met betrekking tot:

  • Observatie van gedrag
  • Actief luisteren
  • Geven en opvolgen van opdrachten
  • Omgaan met conflicten

Dit alles is gebaseerd op het verwerven van een duidelijk inzicht in de eigen leiderschapsstijl en het hanteren van de gepaste communicatie.

Op de 6de dag, de terugkomdag, geven alle deelnemers een presentatie van het afgelopen traject. Ze kiezen een onderwerp dat ze kunnen uitrollen op de werkvloer. Dit wordt gepresenteerd aan hun collega’s, productiemanagers, plantmanager en directieleden.

 

Ondersteuning door een coach

Elke teamleider krijgt ook een coach toegewezen, meestal zijn of haar directe leidinggevende. Ook de coaches doorlopen een traject. Zij zijn degenen die nadien actief het leerproces begeleiden, zodat het geleerde gedrag verankerd wordt in dagelijks gedrag op de werkvloer.

Globis heeft een korte module voor hen gemaakt. Hier krijgt de leidinggevende informatie over het programma van de teamleiders, leren ze hun verwachtingen ten aanzien van hun coachende rol en oefenen ze vaardigheden die nodig zijn in de rol als coach.

 

En wat nadien?

Om het traject nadien niet los te laten, hebben we ook een na-traject voorzien. Enkele maanden later worden alle deelnemers opnieuw samengebracht om te leren van elkaar en concrete cases mee te brengen. Ook moet de directe leidinggevende zijn of haar rol als coach opnemen en 3 gesprekken inplannen in het jaar na de opleiding om te kijken hoe het leerproces verloopt.

Andere duurzame realisaties van Wienerberger België (2018)

Lees meer

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.