Photography of clay

De voordelen van bouwen met klei

Naast natuurlijk, hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk, is keramiek ook duurzaam in alle productiestadia - van grondstofwinning tot productie en verpakking, tot ook verwerking.

  • Bouwmaterialen uit klei zijn gewoonweg overtuigender
  • Klei behoudt z'n inherente sterkte, duurzaamheid en zuinigheid, waardoor het al eeuwenlang het favoriete bouwmateriaal is

Gewoon veelzijdiger

Bij Wienerberger beschikken we over een uitgebreid productassortiment, voor zowel het hele gebouw als voor de buitenruimte.

Of het nu gaat om dak, gevel, muur, terras, openbare ruimte of tuin -  binnenmuurstenen, dakpannen, gevelstenen en kleiklinkers kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze zijn robuust, hebben een bewezen levensduur van meer dan 100 jaar en behouden hun kwaliteit en waarde generaties lang.

De voortdurende verdere ontwikkeling van technologieën en producten leidt tot een permanente verbetering van de belangrijkste producteigenschappen. De resultaten zijn optimale, complete oplossingen voor het hele gebouw, die veelzijdig en mooi zijn, energie-efficiënt en duurzaam - van de kelder tot het dak.

Bouwmateriaal dat door de natuur wordt geleverd

Keramische bakstenen en dakpannen behoren tot de oudste bouwmaterialen ter wereld.

Keramische bakstenen en dakpannen behoren tot de oudste bouwmaterialen ter wereld en zijn nog steeds zeer populair. Dat is geen verrassing, want keramische bouwmaterialen zijn natuurlijk, veelzijdig, duurzaam en van stabiele waarde. De keuze van de juiste bouwmaterialen is een beslissing voor het leven. Een modern gebouw moet voldoen aan tal van ecologische en economische eisen. Onze producten bevatten 200 jaar ervaring en knowhow. Door de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en het gebruik van de modernste productiefaciliteiten, kunnen wij een product garanderen dat generaties lang plezier biedt.

Klanten die kiezen voor dakpannen, gevelstenen, binnenmuurstenen of kleiklinkers van Wienerberger spelen op veilig - en genieten van meer voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen.

Veelzijdig

Bouwmaterialen uit klei kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor wanden, gevels en daken, maar ook voor tuinen, terrassen en open ruimtes. Kleidakpannen en gevelstenen kunnen bijna overal en voor alle bouwstijlen worden gebruikt, of het nu gaat om de bouw van eengezinswoningen of appartementencomplexen, kantoren of openbare gebouwen.

Energie-efficiënt

Door hun uitstekende isolatie-eigenschappen en hun warmteopslagcapaciteit dragen keramische bouwmaterialen bij aan de vermindering van het energieverbruik van gebouwen.

Duurzaam

Keramische bouwmaterialen zijn robuust, stabiel en daardoor bijzonder duurzaam; hun levensduur is meer dan 100 jaar. Bakstenen gebouwen, die al eeuwenlang meegaan, kunnen over de hele wereld worden ontdekt. Gebouwen van kleidakpannen en gevelstenen zijn weerbestendig, aardbevingsbestendig en brandwerend.

Esthetisch

Keramische gevelstenen en dakpannen zijn esthetisch en veelzijdig. Dankzij een breed scala aan beschikbare kleuren, vormen en oppervlakken is het aantal mogelijke ontwerpen en variaties vrijwel onbeperkt. Het kleurenspectrum varieert van superwit tot klassiek rood tot steenkoolzwart. Beschikbare varianten zijn ruwe, gladde en geglazuurde oppervlakken, langwerpige en brede formaten. Dakpannen, gevelstenen en kleiklinkers kunnen perfect op elkaar worden afgestemd.

Economisch

Een solide gebouwschil van baksteen kan snel en flexibel worden geconstrueerd - dit bespaart tijd en geld. Wind en weer, hitte en vorst zijn niet in staat om keramische bouwmaterialen te beschadigen. Hierdoor zijn de onderhouds- en servicekosten laag. Door hun gunstige isolatie-eigenschappen dragen keramische bouwmaterialen ook bij aan de besparing van energiekosten.

Natuurlijk

Keramische binnenmuurstenen, gevelstenen, dakpannen en kleiklinkers zijn bijzonder duurzame en natuurlijke bouwmaterialen, omdat ze bestaan uit de natuurlijke grondstoffen klei en water. Bakstenen en dakpannen zijn absoluut vrij van schadelijke stoffen en allergenen en zijn dus bijzonder compatibel met de mens en de natuur.

Stabiel in waarde

Ook na vele jaren blijven gebouwen van keramische bouwmaterialen hun waarde behouden - of nemen ze zelfs toe. Door hun duurzaamheid, stabiliteit en bijzondere woonkwaliteit zijn bakstenen gebouwen en appartementen zeer gewild en bereiken ze hoge doorverkoopwaarden. Bovendien zijn bakstenen en dakpannen gemakkelijk te reinigen en onderhoudsarm.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.