Eco-Brick concept
Referentie met Eco-Brick

Eco-brick: de smalle ecologische gevelsteen

 • Extra woon- of isolatieruimte
 • Lichter, dus sneller verwerkt
 • Zowel (dun)metselen als lijmen
 • Lager E-peil
 • Renoveren binnen het rooilijndecreet

Eco-brick is een minder brede baksteen van ons merk Terca. Daardoor kunt u tot 3,5 centimeter meer isoleren en dat ziet u op de energiefactuur.

Als u kiest voor de Eco-brick, dan gaat u voor een woning met een sterke uitstraling. Dankzij de ruime variëteit aan kleuren is een Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpalet. De gevelsteen is tot 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt dus minder ruimte in. Daardoor kunt u dikker isoleren of krijgt u meer woonruimte. Dat is heel interessant als u streeft naar een laag E-peil of naar een nog meer energiezuinige renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde.

 

Indien u een volsteense muur hebt en deze niet kunt afbreken, dan geeft deze smallere baksteen toch nog extra ruimte om isolatie te plaatsen tussen de oude gevel en de Eco-brick gevelsteen. Handig als u renoveert binnen het rooilijndecreet. Als u de oude gevel toch afbreekt en een binnenmuur laat staan, dan hebt u gewoonweg meer plaats voor extra isolatie.

Ter info: het Vlaamse rooilijndecreet werd in het leven geroepen om eigenaars te stimuleren om hun woning extra te isoleren. Het laat u toe om 14 centimeter buiten uw normale bouwlijn te gaan, als het voor isolatie is. Momenteel bekijkt men een voorstel om die 14 centimeter extra ruimte zelfs nog verder uit te breiden.

U wilt een gevel met meer uitstraling? De Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren, waaronder enkele volledig nieuwe tinten.

Deze gevelstenen bestaan als Eco-brick:

  0Resultaten
  Opleidingen

  Voor de vakman en -vrouw: leer de meest recente technieken en nieuwste ontwikkelingen.

  BIM/Textuurgenerator

  Creëer texturen en visualiseer uw ontwerp levensecht met de BIM/Textuur-generator.

  Nog meer info?

  Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

  Recentste realisaties

  0Resultaten

  Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

  Map of dealers

  Vind verdelers in uw buurt

  Producten

  Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

  Downloads

  Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

  Documentatiecenter

  Showrooms

  Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

  Jobs / vacatures

  Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.