Pottelberg Tuile plate Plato vieux cuivre sablé

Isofinish: een innovatief isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels

Geen energieverslindende woningen meer in Vlaanderen vanaf 2020. Dat is de doelstelling die de Vlaamse overheid heeft voorgesteld in zijn Energierenovatieprogramma 2020. Een van de maatregelen is een betere isolatie van buitengevels. Met Isofinish, een innovatief isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels, spelen zes partners uit de bouw daar gezamenlijk op in.

Isofinish is een isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels, ondersteund door 6 ondernemingen die specifieke producten maken voor de bouwsector, waaronder Wienerberger/Koramic. Isofinish is een innovatief, regelbaar buitengevelconcept met een doorlopend isolatieschild dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het laat toe om te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken.

De Keymark-gecertificeerde Powerwall-isolatieplaat van Recticel Insulation is een ultradunne buitengevelisolatie met meer dan gemiddelde thermische prestaties. Ze is gemakkelijk te plaatsen, onder meer door een uniek tand en groef kliksysteem. De kern van het schuim, die bestaat uit TAUfoam by Recticel en de gewafelde alu bekleding zorgen voor een betere brandveiligheid.

De regelbare Façafix-gevelschroeven van Borgh garanderen dan weer een uitgelijnde en stabiele draagconstructie voor de buitengevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur tot op de millimeter uitgelijnd, met een rechte gevelafwerking als resultaat.

Qua afwerking laat het Isofinish-systeem zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen. Een gevelafwerking met
Koramic kleidakpannen van Wienerberger geeft creativiteit de vrije hand. Als gevelbekleding worden ze op nagenoeg dezelfde manier geplaatst als op een hellend dak, en fungeren ze als buitenschil, door een verluchte spouw gescheiden van de isolatie. Er kan gekozen worden uit een ruime keuze van varianten, gaande van grootformaat dakpannen en stormpannen tot kleinere tegelpannen in diverse kleuren en afwerkingen. Bovendien zijn de kleidakpannen licht en duurzaam, onderhoudsvriendelijk, brandveilig en heel kleurstabiel. Voor de plaatsing is geen mortel nodig, de dakpannen kunnen makkelijk hergebruikt worden en bij beschadiging zijn ze gemakkelijk te vervangen. Voor de plaatsing, gelieve contact op te nemen met uw plaatselijke dakdekker.

Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard. Bovendien kunnen bouwheren die investeren in buitengevelisolatie genieten van tal van premies en belastingvoordelen. Bijkomende voordelen zijn dat er ruimte in de woning kan worden bespaard en dat het warmteaccumulerend vermogen van de binnenmuur optimaal wordt benut: zo koelt de muur minder snel af in de winter en blijft hij langer koel in de zomer, waardoor het comfort stijgt.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.