Archipolis Mica Grijs
Elignia Nordica Wit
Metropolis Sonic Grijs

Nieuw bij Wienerberger: gevelstenen voor architectuur met cachet

Wienerberger presenteert twee nieuwe collecties van gevelstenen en breidt twee bestaande collecties uit met nieuwe tinten. 

Ordewoorden zijn een klare lijn, een tijdloze uitstraling, een ongekende architecturale vrijheid, een uitnodiging tot interactie met andere materialen en openheid naar zowel de bebouwde als de natuurlijke omgeving. Uiteraard kunnen alle collecties de gekende technische kwaliteitstroeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen.

 

Scherpgelijnd en tijdloos: Elignia

Met hun vederlichte belijning en hun langwerpige formaat (± 288 x 90 x 48 mm) benadrukken de Elignia bakstenen van Terca de horizontale zeggingskracht van een gevel. Als ze worden verwerkt met een fijne voeg, komen die kwaliteiten extra uit de verf. Het ingetogen en tijdloos kleurenpalet van wit en grafietgrijs (Arctica Wit, Nordica Wit, Nebula Grijs en Magma Grijs) is op maat gesneden van een verfijnde vormgeving. De gevel krijgt tevens een subtiel maar karaktervol reliëfeffect dankzij de fijne, licht generfde structuur van de gevelsteen.

Opgaan in de natuur: Tolus

Eenvoud en rust zijn de kernwoorden voor de collectie Tolus. Het palet vol zachte, luchtige en organische tinten van grijs, geel en paars (Tan Grijs, Mint Geel en Maya Paars) leent zich perfect voor de integratie van een hedendaags ontwerp in een natuurlijke of ingetogen omgeving. Ook combinaties met andere gevelmaterialen is de Tolus op het lijf geschreven. De collectie is verkrijgbaar in het formaat RF 238 x 90 x 40 mm.

Extra coloriet

De collecties Metropolis en Archipolis, beide beschikbaar in het formaat Eco-brick en dus ideaal om meer te isoleren of extra binnenruimte te creëren, krijgen er enkele kleurnuances bij. Metropolis, dat esthetische roots heeft in de modernistische art deco uit de jaren ’20 en is geconcipieerd voor strakke, gelijnde gevels met karakter omvat naast de vijf basistinten in geel, rood, zwart en bruin voortaan ook twee grijze kleuren met engobes en ruw ogende randen: Sonic Grijs en Dover Wit in het formaat 240 x 65 x 40 mm.

In de rijke, luxueuze collectie Archipolis met haar gekleurde engobes en krachtige texturen wordt het palet van geel, rood, bruin en zwart aangevuld met de subtiele kleurstelling Nemo Wit in het lange formaat 400 x 65 x 40 mm.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.