Gevelmetselwerk, een vak apart. Een boek apart.

Het unieke 'Handboek voor uitvoering van gevelmetselwerk' is geschreven voor de bouwprofessional. Elk onderwerp wordt benaderd vanuit de concrete bouwpraktijk. In dit boek bundelen we de rijke praktijkervaring die in ons land aanwezig is en ontsluiten we ze voor de toekomst. 

Gevelmetselwerk met keramische bakstenen is een blijver. Dankzij de lange levensduur en vele kwaliteiten is het een duurzame oplossing, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Voor bouwprofessionals en hun opdrachtgevers blijft het de geprefereerde oplossing. Maar de toepassing van keramische bakstenen evolueert nog steeds. Een praktijkgericht handboek dat alle mogelijkheden in kaart brengt komt dus ‘als geroepen’.

Het doeboek voor de vakman

Traditionele metseltechnieken met een voeg, het gebruik van doorstrijkmortel, nieuwe toepassingen met dunne voeg, verlijmen, dunmetselen, Iluzo, metselwerkverbanden… Het boek besteedt ruime aandacht aan alle technieken voor gevelmetselwerk. Met duidelijke illustraties, stap-voor-stap foto’s en toegankelijke teksten.

Het inspiratieboek voor de architect

Keramische gevelstenen zijn er in een grote verscheidenheid van kleuren en texturen. De architect ontdekt in dit boek de onuitputtelijke esthetische mogelijkheden en duurzame technische oplossingen. De mogelijkheden met metselwerkverbanden en voegkleuren zijn eindeloos. Kennis voedt de creativiteit.

Het meerwaardeboek voor de bouwpromotor

Een doorgedreven bouwkennis van de gevelconstructie draagt bij tot het commerciële succes van elk bouwproject. De gevel is het visitekaartje van een gebouw. Deze gevelbijbel is voor de projectontwikkelaar een ‘must have’. Dit boek is een belangrijke kennisbron en draagt bij tot de uitstraling en een duurzame toekomst van elke gevel.

Het cursusboek voor de bouwopleiding

De experten van Wienerberger delen graag hun kennis met de vakmensen van morgen en hun gepassioneerde leraars. Dit vakboek wordt een vaste referentie in elke bouwopleiding. Het boek is gratis en wordt op verzoek toegestuurd.

 

Dit referentiewerk is een mooie aanvulling op het ruime aanbod aan ondersteuning voor de vakman, zoals de technische productfolders en -fiches en de uitgebreide informatie en vele tools op onze website. 

 

Wilt u graag dit handboek ontvangen?

Het handboek wordt zo spoedig mogelijk verstuurd naar bouwprofessionals die een gratis exemplaar bestellen via onderstaande knop. 

Particulieren alsook bouwprofessionals kunnen het handboek hieronder gratis downloaden. 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.