Vlaamse Regering verdubbelt premie voor buitenmuurisolatie

De Vlaamse Regering keurde een verdubbeling van de premies voor buitenmuurisolatie aan de buitenzijde alsook voor hoogrendementsbeglazing goed, voor alle BENOveerders met eindfacturen vanaf 2021. Ook de renteloze renovatielening tot 60.000 euro, alsook de nieuwe labelpremie werden goedgekeurd.

De basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant verdubbelt zo van 15 naar 30 euro per vierkante meter. Voor isolatie van buitenmuren in de spouw of voor de isolatie van buitenmuren aan de binnenkant, blijft de premie ongewijzigd.

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als nieuwbouwwoningen met een vergunningsaanvraag in 2015. Dit betekent dat tegen 2050 het gemiddelde EPC-kengetal van het volledige woningenpark overeen moet komen met het energielabel A, hetgeen gelijkgesteld is met een EPC-kengetal van 100.

Meer informatie vindt u hier.

 

Van plan om uw buitenmuur te isoleren?

Eco-brick: de smalle ecologische gevelsteen

Eco-brick is een minder brede baksteen van ons merk Terca. Daardoor kunt u tot 3,5 centimeter meer isoleren en dat ziet u op de energiefactuur.

Steenstrippen: de dunnere versie van de Terca gevelstenen

Nagenoeg alle baksteencollecties van Terca zijn verkrijgbaar als steenstrips. Daardoor bent u zeker van dezelfde kwaliteit. Met een dikte van ongeveer 22 millimeter zijn steenstrips ideaal om te plaatsen waar geen of weinig ruimte is voor de gewone gevelstenen van 90 mm.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.