Wienerberger ontwikkelde samen met dakdekkers een innovatieve dakpan: Stormpan Vario 18

Hoe ziet de ideale Stormpan eruit? Aan wie kon Wienerberger dat beter vragen dan aan dakdekkers zelf. In samenwerking met ervaren vakmannen ontwikkelde het bedrijf een unieke Stormpan die perfect past op om het even welk dak. De Stormpan Vario 18 heeft een variabele latafstand tot 25 mm en een gegarandeerde speling in de breedte van 4 mm. Dat maakt deze Stormpan echt uniek. 

Een plezier om mee te werken

Het gebruiksgemak van deze innovatieve Koramic pan is ongezien, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Dankzij de grote variabele kopsluiting van maar liefst 25 mm kan de Stormpan Vario 18 elk dak perfect dekken. Deze nieuwe dakpan is trouwens niet alleen verticaal, maar ook horizontaal maximaal aanpasbaar: ze biedt ook extra speling in de breedte (4 mm in totaal).
 

Hoger rendement en kostenbesparend

De Stormpan Vario 18 laat zich bovendien sneller en voordeliger plaatsen omdat er per vierkante meter slechts 17,1 pannen nodig zijn - geen enkele andere Stormpan doet beter! Drie à vier stuks minder moeten plaatsen per vierkante meter, voor een dakdekker betekent dat een aanzienlijke tijdswinst en een flinke besparing op de kost. Bovendien is de Stormpan Vario 18 uiterst weerbestendig en waterdicht. Deze Stormpan biedt 30 jaar garantie op vorstbestandheid, inclusief vervangingskosten. Ook dat is uniek.
 

Schitterend eindresultaat

Het oog wil uiteraard ook wat. Deze nieuwe dakpan, die bij de lancering beschikbaar is in de kleur Mat zwart, is slank en elegant. Ze heeft de twee typische ‘halve maantjes’ van de Stormpan. Bovendien blijft bij de Stormpan Vario 18 het 4-pannenpunt altijd mooi gesloten, zelfs als de dakpannen op maximale latafstand worden geplaatst. Daarnaast zorgt de mooi doorlopende strakke zijsluiting voor een optimale waterafvoer. Kortom, altijd een perfect eindresultaat gegarandeerd.

Op en top Belgisch

De nieuwe Stormpan van Wienerberger is een streekproduct - de Belgische productie ervan gebeurt in Pottelberg/Aalbeke. Wist u trouwens dat de eerste Stormpan door Koramic al werd geproduceerd in 1883? Ze is dus reeds vele jaren een vaste waarde. De Stormpan Vario 18 zet vandaag de traditie verder met een 100% geoptimaliseerde en gemoderniseerde versie. Helemaal klaar voor de toekomst.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.