Eco-Brick with label
Eco-brick

Wienerberger ondertekent sectoraal charter 'Naar een klimaatneutrale baksteensector'

Met het charter 'Naar een klimaatneutrale baksteensector - Eco-formaten' van de Belgische Baksteenfederatie wil de sector haar engagement bevestigen in de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050.

De baksteensector staat voor belangrijke uitdagingen in de context van de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050. De energie- en de grondstoffentransitie hangen daarbij nauw met elkaar samen. We zullen dus efficiënter moeten omgaan met energie, grondstoffen en materialen. De baksteensector is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in dit kader. Ze wil haar energie- en grondstoffenverbruik verder blijven verminderen en tegelijk de bouwsector blijven voorzien van duurzame producten die de levenskwaliteit verbeteren. Deze transitie biedt ook opportuniteiten voor nieuwe en innovatieve producten. Wie het charter ondertekent, engageert zich om individueel na te denken om zowel zijn energie- als grondstofgebruik te beperken zonder aan kwaliteit en functionaliteit in te boeten. Verder zullen de bedrijven in binnen- en buitenland bij alle stakeholders het principe van dematerialisatie promoten.

In het licht hiervan engageren de bedrijven zich om bij de promotie van hun assortiment aan de klant de eco-formaten hierin actief te betrekken. Met de eco-formaten wordt het gebruik van grondstoffen en energie verminderd zonder dat aan functionaliteit en kwaliteit van het product wordt geraakt.  Hierdoor kunnen de CO2-emissies gereduceerd worden tijdens het productieproces en het transport. Door hun slankere formaten bieden ze tevens het voordeel dat ze lichter zijn. Ze zijn minder breed, waardoor meer isolatie mogelijk is en meer plaats voor woonruimte ontstaat. Hierdoor leveren ze ook een positieve bijdrage aan de milieuprestatieberekening van een gebouw. Door de eco-formaten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten,streeft de baksteensector samen met haar partners-bouwprofessionelen naar duurzame, klimaatvriendelijke en innovatieve gebouwen en een klimaatneutrale baksteensector tegen 2050.

 

Reeds vorig jaar maakten we van de Eco-brick, onze smallere ecologische gevelsteen, een standaard in ons gamma. Alle nieuwe gevelsteencollecties zijn nu van bij de lancering in het tot 3,5cm slankere formaat te verkrijgen.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.