Smiling woman holding a cup next to a whitewashed wall

Waarom renoveren?

Elke renovatie vormt een verhaal op zich, want er zijn duizend en één redenen om te verbouwen. Om er maar enkele te noemen: uw keuken of badkamer is aan vernieuwing toe. U wil de zolder inrichten tot een kinderkamer. Uw leefruimte staat niet rechtstreeks in contact met uw mooie tuin. U wil meer daglicht in de woonvertrekken. Uw gevel oogt aftands. Uw buitenschrijnwerk heeft zijn beste tijd gehad. U wil uw dak en buitenmuren isoleren om uw energiefactuur te drukken en uw wooncomfort te verbeteren. Uw woning is aan uitbreiding toe nu u thuis gaat werken of er een kindje bij is gekomen.

Er zijn dus heel wat redenen om uw woning te renoveren. Meestal primeert het functionele aspect: de woning beter laten aansluiten bij uw concrete behoeften. Maar wat ook uw drijfveren zijn, verbouwen vraagt altijd om een juiste aanpak.
 

Esthetische aspecten

Architectuur

De architect houdt natuurlijk rekening met verschillende factoren. In de eerste plaats met esthetische aspecten. Een geslaagd renovatieproject weerspiegelt de smaak en voorkeuren van de bouwheer. Het is een uiting van zijn persoonlijkheid.

Kortom, de vormgeving van een woning blijft belangrijk.

 

Energiezuinig renoveren

Energie

Energiezuinige investeringen betalen zichzelf terug dankzij de lagere energiefactuur en de meerwaarde van je woning bij een eventuele verkoop. En ze dragen bij tot het wooncomfort én de bescherming van onze planeet.

Maar er is nog een reden om energiebesparende werken te laten uitvoeren: de wet. De almaar strengere energienormen (EPB, E-peil) voor woningen verplicht eigenaars om de nodige werken te laten uitvoeren.

 

Duurzaamheid boven

Duurzaamheid

Renoveren vertrekt vandaag de dag vanuit een ecologische visie. Kies voor duurzame producten met een lange levensduur. Die zijn milieuvriendelijk en bij voorkeur in eigen land vervaardigd op basis van natuurlijke grondstoffen. En ze zijn gemakkelijk recycleerbaar. Moeder aarde zal u dankbaar zijn.

Meer renovatietips?

U hebt renovatieplannen maar wenst meer informatie in te winnen? Dan bent u hier op de juiste plaats. In dit dossier behandelen en beantwoorden we prangende vragen over renoveren. Lees er dus alles over.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.