Support: Gevelrenovatie met Façabrick

Façabrick combineert de voordelen van een gevelbekleding met de stootvastheid van gevelstenen. Funderingswerken zijn niet vereist. Het is een systeemopbouw waarbij steenstrippen aangebracht worden op harde isolatiepanelen. Ideaal wanneer er weinig ruimte beschikbaar is.

Hieronder vindt u een beknopte beschrijving, talrijke detailtekeningen, complete bestekteksten, specifieke adviezen en recente referenties.

Wat is Façabrick?

Façabrick is een innovatief systeem dat het uitzicht en de eigenschappen van traditioneel metselwerk combineert met optimale thermische prestaties.

De na-isolatie van de gevel gebeurt met grafiet geladen geëxpandeerd polystyreen (EPS) voorzien van een wapeningslaag en vervolgens steenstrippen die op de wapeningslaag worden bevestigd.

De kwaliteit van het systeem wordt gegarandeerd door toepassing van de beschreven laagopbouw. Doordat Façabrick enkel door opgeleide aannemers mag geplaatst worden, is ook de kwaliteit van de plaatsing gegarandeerd.

De steenstrippen worden gezaagd uit Terca gevelstenen, zowel handvorm, vormbak als strengpers zijn mogelijk. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, blijvend mooi, stootvast en hebben een lange levensduur. Een duurzame keuze dus.

Technische details en adviezen

Onder adviezen en details vindt u specifieke adviezen met betrekking tot:

  • De keuze van de steenstrippen
  • De verschillende types steenstrippen
  • Dilatatievoegen
  • Eisen gesteld aan de ondergrond

Meer weten over Façabrick?

Verwerkingsadvies Façabrick

Downloads

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.