Reference photo renovation single family in Kortrijk
Reference photo new construction utility and apartment in Lichtaart
Reference photo renovation single family in Oostende

Renoveren met steenstrips, ijzersterk van concept tot detail

 

Piekfijn verzorgde details

Met steenstrips geniet u zoals gezegd over een grote ontwerp- en detailleringsvrijheid voor uw bouw- of verbouwprojecten. Enkele voorbeelden.

Plafondbekledingen en overkragingen

blancoooARCHITECTUUR, Antwerpen

Steenstrippen bieden creatieve mogelijkheden op het vlak van zowel bouwen als verbouwen. Ze zijn makkelijk combineerbaar met de klassieke baksteen. Ze zijn ook ideaal om plafondbekledingen en overkragingen af te werken. Dankzij het lichte gewicht is het veel eenvoudiger deze gebouwdelen aan te kleden. 

Gevelvlak

LDJ architectuur, Ieper

Liefhebbers van hedendaagse architectuur grijpen graag naar naadloos in het gevelvlak geïntegreerde raamkaders. Met steenstrippen is dat perfect mogelijk, zonder risico’s op waterinsijpeling mits een goede uitvoering.

> Meer info over dit project...

Metselwerkverband

LDJ architectuur, Ieper

Met traditionele gevelstenen is niet altijd het gewenste metselwerkverband haalbaar, bv. als u voor een verticaal effect gaat. Met steenstrippen bent u niet gebonden aan dergelijke restricties.

 

> Meer info over dit project...

Alles past

Architect Rik Reynaert, Lauwe

Spots, brievenbussen en andere details kunt u netjes integreren in de steenstrippen. In geval van een dakoversteek kunt u zoolstrippen en hoekzoolstrippen gebruiken voor de afwerking van het plafond.

> Meer info over dit project...

Perfecte hoek

Krul Architecten, Kessel-Lo

Hoeken kunnen perfect afgewerkt worden, hetzij met hoekstrippen en hoekzoolstrippen, hetzij door de stenen in verstek te zagen. U kunt ook probleemloos de ramen vooraan in de ruwbouw plaatsen en afwerken met hoekstrippen.

> Meer info over dit project...

Bouwdiepte

-

Wilt u aansluiten bij de gevel van de aanpalende woning maar ligt dat moeilijk gezien de extra isolatielaag? Dan vormen steenstrippen een prima oplossing om die esthetisch zo kostbare centimeters te winnen.

 

 

Vrije stijl

Architect Tim Oost, Waarschoot

Omdat nagenoeg alle gevelstenen uit het aanbod van Terca verkrijgbaar zijn als steenstrippen, kunt u renoveren in de stijl waar uw bouwheer bij zweert, van rustiek tot hedendaags. Alle mogelijke patronen en structuren liggen binnen handbereik. Als uw ontwerp daarom vraagt, kunt u steenstrippen uiteraard combineren met andere materialen zoals een buitenbepleistering.

Binnenkomer

Ir.-Architect Tom Declercq, Mariakerke

U kunt steenstrippen zowel binnen als buiten aanbrengen, zolang de ondergrond maar droog, stabiel, vlak, stof- en vetvrij is. Steenstrippen geven het interieur een verrassende toets, creëren boeiende kleur- en lichteffecten en geven u eindeloze combinatiemogelijkheden.

 

> Meer info over keramische interieurs

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.