Binnenmuurstenen verlijmen

Opleiding gevelstenen en binnenmuurstenen verlijmen

Metselwerk met dunne voegen waarbij de puurheid van gevelstenen wordt geaccentueerd, zit ontegensprekelijk in de lift. Wienerberger wenst u, de uitvoerder, hiervan dan ook gratis de nodige kennis en technieken over te brengen aan de hand van een specifiek toegepaste opleiding.

De opleiding

In deze opleiding voor aannemers, vakmensen of particulieren wordt zowel op theoretisch als op praktisch vlak dieper ingegaan op de diverse technieken voor het optrekken van een gevel of binnenmuur met dunne voegen. Hierbij wordt er ruim aandacht geschonken aan het verlijmen van gevelstenen en binnnenmuurstenen (PLS), dunmetselen en klassiek vermetselen van gevelstenen waarbij een metselwerk wordt verkregen met dunne voegen (Iluzo).
 
Dit is een FVB-erkende bouwopleiding.
 

Samenvatting

 • Theoretisch gedeelte over verlijmen
 • Praktische oefeningen
 • Diverse technieken
              - Verlijmen binnenmuurstenen (PLS)
              - Dunmetselen
              - Verlijmen van gevelstenen
              - Dunne voegen (Iluzo)
   

Denk ook tijdens de opleiding aan uw persoonlijke beschermingsmiddelen!

Schrijf u hier in voor de opleiding verlijmen van binnenmuurstenen en gevelstenen.

Deelname is gratis.

Bedrijf


Deelnemers


Opleiding

We starten onze opleidingen terug op mits het respecteren van de Covid-19 maatregelen. 

Mondmasker niet vergeten!
 


Tegemoetkoming loonkost

U bent aannemer/dakdekker en wenst uw arbeiders in te schrijven voor deze opleiding


Het democenter te Londerzeel werd als opleidingscentrum erkend door het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid (Constructiv). Dit betekent dat Wienerberger opleidingen kan geven aan aannemers en/of dakdekkers (arbeiders die behoren tot het Paritair Comité 124). Constructiv betaalt een deel van de loonkost (15 €/uur/arbeider) van deze arbeiders terug aan de werkgever wanneer de opleiding tijdens de werkuren valt. Let wel: dit is enkel van toepassing voor arbeiders, niet voor de werkgevers. De Constructiv - erkende opleiding dient aangevraagd te worden door het bedrijf van de arbeider die de opleiding wenst te volgen. Daartoe dient het aannemers- of dakdekkerbedrijf een speciaal aanvraagformulier in te vullen van Constructiv (dat zij kunnen verkrijgen bij Constructiv of bij Wienerberger).


InfoWegens de verstrengende coronamaatregelen zijn er voorlopig geen opleidingen meer. Houd zeker deze pagina in de gaten voor nieuwe data. 

Londerzeel

Democenter Showroom Londerzeel

A12 - Koning Leopoldlaan 1
2870 Breendonk

Gerelateerde opleidingen en infosessies

Om u als aannemer in het kader van de ATG-keuring op het Porotherm Dryfix bouwsysteem te laten registreren als erkende aannemer, bieden we deze opleiding Porotherm Dryfix aan. Dit revolutionaire bouwsysteem op basis van PU-lijm mag niet in uw arsenaal ontbreken.

De 8 opleidingen van Wienerberger, in samenwerking met VDAB, worden op regelmatige tijdstippen georganiseerd. Daarnaast zijn er ook nog heel wat andere opleidingen die op aanvraag kunnen worden ingepland.

Echt vakmanschap maakt het verschil op een bouwwerf. We vinden het dan ook belangrijk om zo veel mogelijk onze kennis te delen met u, de bouwprofessional. Vindt u niet wat u nodig hebt in ons standaard aanbod? Contacteer ons dan om te zien of we een opleiding op maat kunnen organiseren.