Oud Hollands: getrommelde kleiklinker voor authentieke sfeer

  • Authentieke, gezellige sfeer
  • Getrommeld: verweerde look
  • Look van gerecupereerde klinkers

De roots van dit gamma getrommelde Hollandse kleiklinkers bevinden zich in de pittoreske Hollandse dorpjes. Deze kleiklinker straalt die authenticiteit en gezelligheid uit.

Hoe de Oud Hollands kleiklinker gemaakt wordt

Iedere Oud Hollands kleiklinker wordt individueel in een mal gevormd en geperst tot een volle massa, wat we het vormbakproces noemen. Vervolgens wordt de kleiklinker gebakken op een temperatuur van minimum 1100°C.

De klei waaruit de Oud Hollands kleiklinker gemaakt wordt, is een zuivere alluviale (sediment dat op natuurlijke manier afgezet werd in de oevers van de rivier) roodbakkende en vuurbestendige klei. Deze klei halen we uit de grond in de buurt van de rivieren Maas en Waal.

 

Getrommelde kleiklinker

De Oud Hollands ziet er met opzet wat verweerd uit om authenticiteit uit te stralen. Dat verweerde uitzicht is er dankzij een proces dat we ‘trommelen’ noemen. Bij het trommelen botsen de klinkers tegen elkaar, dit verklaart het verweerde uitzicht. Het zorgt ervoor dat u de indruk krijgt dat het om gerecupereerde kleiklinkers gaat.

 

Topkwaliteit en keurmerken

Zoals u van Wienerberger gewoon bent, garanderen we topkwaliteit. De Oud Hollands kleiklinkers hebben dan ook een aantal keurmerken en kwaliteitslabels.

Recentste realisaties

0Resultaten
Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk