• NL
  • WIE
 

Rekentools voor het berekenen van de druksterkte

 

Nieuwe NRd tool

Porotherm snelbouwstenen
Porotherm binnenmuurstenen
De nieuwe NRd tool is net als de vorige, hieronder staande tools een handig rekeninstrument voor het toetsen van de druksterkte van ongewapende metselwerkwanden volgens NBN EN 1996-1-1.
De nieuwe tool biedt echter heel wat extra voordelen.
 
De tool onthult in een handomdraai wat de karakteristieke muurdruksterkte is van een wand opgebouwd met de gekozen Porotherm stenen en  de gekozen mortel. Ingave van het niveau van controle op de werf leidt onmiddellijk tot de rekendruksterkte. De rekentool “Berekening van de rekendruksterkte van een wand” is met andere woorden volledig in de nieuwe tool opgenomen.
Wat betreft de rekentool “Toets van een dragende wand aan een gegeven lijnlast volgens 6.1.2 van NBN-EN 1996-1-1 (Module A)”, gaat de nieuwe tool een stuk verder.
 
Het grootste voordeel dat de nieuwe tool biedt, is de extra functionaliteit om de buigende momenten in de knoopverbindingen vloer – muur automatisch te berekenen. Deze buigende momenten worden berekend volgens annex C van EN 1996-1-1. Ook de vertaalslag van deze berekening bij  uitkragende vloerplaten  werd geïntegreerd.
 
Verder is het effect van het gebruik van SonicStrips op de draagcapaciteit van een verticaal belaste wand met de tool heel eenvoudig te simuleren en in te rekenen.
Bovendien kunnen naast lijnlasten op vloeren, ook lokale puntbelastingen op de wand ingerekend worden.
 
De nieuwe tool biedt tevens hulp bij het dimensioneren, aan de hand van visueel vlot interpreteerbare interactiediagrammen.
 
De tool is geen black box. Tussenresultaten zijn stap per stap te volgen.
 
In tegenstelling tot onze reeds bestaande onderstaande tool krijgt elke gebruiker zijn eigen ruimte waar projecten kunnen worden opgeslagen en later opnieuw worden geopend en aangepast.
 
 

Berekening van de rekendruksterkte van een wand

Spouwmuur Porotherm binnenmuurstenen
Spouwmuur Porotherm binnenmuurstenen

Bereken aan de hand van de gekozen binnenmuursteen, het morteltype en de uitvoeringsklasse de rekendruksterkte van het metselwerk.

U kunt deze rekentool bereiken door op onderstaande knop te klikken.

 

 

Toets van een dragende wand aan een gegeven lijnlast volgens 6.1.2 van NBN-EN 1996-1-1 (Module A)

Lijm-Systeem PLS 500
Lijm-Systeem PLS 500

Via onderstaande tool kunt u de weerstand van uw dragende wand onderhevig aan een gegeven lijnlast berekenen.

U kunt deze rekentool gratis gebruiken door op onderstaande knop te klikken en hierbij uw login en paswoord aan te vragen.

 

 
terug naar boven