Visit press Duurzame Wijk Waregem

De voordelen van een massieve nZEB-constructie in een oogopslag

Een nZEB-gebouw met een massieve constructie in keramische materialen vormt een goede basis om deze ecologische, sociale en economische duurzaamheidsaspecten in te vullen en vertrekt bovendien vanuit de verdiensten van de Belgische bouwtraditie.

De levenscyclusanalyse van baksteen in het gebouw, in 2009 uitgevoerd door ASRO, het departement Architectuur, Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening van de KULeuven, heeft aangetoond dat kiezen voor massieve constructies met keramische bouwmaterialen een duurzame keuze is. De lange levensduur spreidt immers de initiële milieu-impact over een grotere periode.

Vochtbestendig

Geen enkel bouwmateriaal is beter bestand tegen ons vochtig klimaat dan baksteen. Keramische bouwmaterialen zorgen zo voor een gezond binnenklimaat.

Luchtdicht

Bij massieve constructies is het eenvoudig om een hoge graad van luchtdichtheid te behalen. 

Brandveilig

Met keramische materialen is het makkelijk om brandveilig te bouwen.

Akoestisch comfort

Scheidingsmuren uit twee lagen baksteen met daartussen een soepele isolatie maken dat er weinig of geen geluid naar de buren gaat.

Thermisch comfort

Muren in baksteen nemen de warmte overdag op en geven deze 's nachts geleidelijk weer af. Zowel in de winter als de zomer geniet u van een aangenaam klimaat.

Tot 6 bouwlagen hoog

Keramische materialen zijn erg stabiel en hebben een hoge druksterkte. Zo kunnen zelfs appartementsgebouwen gebouwd worden tot 6 bouwlagen hoog.

Scheurt of barst niet

Heel wat bouwmaterialen zetten uit of krimpen onder invloed van de temperatuur, de luchtvochtigheid of het uitdrogen van de ruwbouw. Hierdoor kunnen scheuren of barsten ontstaan. Baksteen heeft dit probleem niet.

Kostprijs

Massieve gebouwen zijn doorgaans goedkoper dan gebouwen in lichtere materialen. Zowel wat betreft de initiële kostprijs als wat betreft onderhoud of renovatie. Dit laatste vanwege de lange levensduur (baksteen 150 jaar t.o.v. 30 jaar). 

Duurzaamheid door recyclage

Wanneer een gebouw afgebroken wordt, kan het keramische puin fijngemalen en hergebruikt worden om nieuwe bouwmaterialen te maken.

Grondstof van eigen bodem

Klei is een natuurlijke grondstof die in voldoende mate in onze ondergrond aanwezig is. Door lokale ontginning en minimaal transport komt er minder COin de atmosfeer terecht.

Hernieuwbare energie

Door de keuze van de helling en de oriëntatie naar het zuiden zijn de hellende daken met kleidakpannen de ideale drager voor de fotovoltaïsche panelen.

Trouw aan de Belgische bouwtraditie

Belgische architecten en aannemers beheersen het ontwerpen en bouwen van geïsoleerde keramische constructies als de beste.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.