Plan van een woning

Een doordacht ontwerp van de nZEB-woning

Een slim ontwerp kan de energievraag op een eenvoudige en goedkope manier doen dalen. En bestaat voornamelijk uit robuuste maatregelen. Hiermee worden oplossingen bedoeld die gebruikersonafhankelijk en “bedrijfszeker” zijn. Robuuste maatregelen binnen een slim energetisch ontwerp zijn: compact bouwen, massief bouwen, het gebouw optimaal oriënteren, een doorgedreven geïsoleerde en luchtdichte schil. 

Compact bouwen

Compact bouwen betekent niet klein bouwen. Compact bouwen betekent dat het woonvolume wordt gemaximaliseerd terwijl het oppervlak waarlangs warmte verloren kan gaan, wordt geminimaliseerd. Ook een hellend dak heeft een meerwaarde naar de compactheid van een woning

 

Massief bouwen

Bij gebruik van massieve materialen kan men genieten van de thermische inertie van die materialen en oververhitting minimaliseren.
 

Het gebouw optimaal oriënteren

Een optimale oriëntatie komt het energetisch bouwen en wonen zeker ten goede. Een goede oriëntatie is, samen met een oordeelkundige keuze van de raampartijen, ook van belang naar zonnewinsten en daglichttoetreding

 

Een doorgedreven geïsoleerde en luchtdichte bouwschil

De meest duurzame energie, is de energie die niet wordt verbruikt. Deze stelling onderschrijft de keuze voor een geoptimaliseerde bouwschil met doorgedreven isolatie, aandacht voor bouwknopen en luchtdichtheid.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.