Wasserstrich Special: lange, dunne bakstenen

  • Elegante stijl
  • Uniek productieproces
  • Verweerde look
  • Voor renovaties en nieuwbouw
  • Met mortel, lijm of dunmetselen

Met de matte, onbezande Wasserstrich Special baksteen krijgen allerlei kleurschakeringen vrij spel en straalt uw gevel een ruwe elegantie uit.

De Wasserstrich Special is een elegante gevelsteen van ons merk Terca, dus u bent alvast zeker van topkwaliteit. Maar we geven u meer dan dat. Deze baksteen is langer dan de gemiddelde baksteen, waardoor u kunt spelen met horizontale lijnen in uw gevel. De lange, slanke gevelstenen hebben bovendien een ruw kantje, wat uw gevel nog net iets meer karakter geeft.

Uniek productieproces

Bij de traditionele productieprocessen bezanden we klei om de bakstenen na het bakken uit hun vormen te krijgen. Bij de Wasserstrich methode doen we dat niet. De klei wordt in een mal geperst en gewalst. Na het bakken gebruiken we een speciale techniek met water om de stenen weer uit hun mal te halen. Het resultaat is de typerende verweerde, licht geschaafde look van de Wasserstrich Special gevelstenen.


Vrij spel voor kleurnuances

Alle bakstenen in de Wasserstrich Special collectie zijn mat en onbezand. Hierdoor krijgen allerlei kleurschakeringen vrij spel. Op sommige gevelstenen in deze collectie hebben we bovendien een engobe aangebracht. Dit is een extra, dun laagje met kleihoudende suspensie dat rond de steen aangebracht wordt en mee de oven ingaat. Het accentueert de prachtige kleurnuances van deze bakstenen.


Veelzijdige toepassing

Nieuwbouw of renovatie? De Wasserstrich Special gevelstenen zijn geschikt voor alle toepassingen. U verwerkt de stenen bovendien hoe u zelf wilt: traditioneel metselen, dunmetselen of verlijmen. Met die laatste twee verwerkingstechnieken benadrukt u het lineaire karakter van uw gevel dankzij de lange, strakke gevelstenen.
 

Nu ook in Eco-brick formaat

De Wasserstrich Special gevelsteencollectie werd uitgebreid in een Eco-brick formaat. Deze smalle variant geeft de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en meer woonruimte. Hierbij werden nieuwe kleuren geïntroduceerd in witte, grijze en rode tinten. 

Alle documenten over Wasserstrich Special

Download voorbereiden. ... Download alles (1)

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.