Aankopen van Wienerberger bouwmaterialen bij bouwhandel

Bakstenen kopen? Enkele adviezen en tips

Plannen om bakstenen te kopen voor uw woning? Dan maakt u best een weloverwogen keuze voor deze investering. Lees daarom onze adviezen en tips en kies met een gerust hart.

Stijl bakstenen

Iedereen die zijn zoektocht start naar bakstenen denkt direct richting een bepaalde stijl, denk maar aan een moderne, klassieke, tijdloze ... baksteen. De gekozen stijl dient namelijk te weerspiegelen waarvan u droomt of waarvoor u staat. Om die redenen maakten wij het voor u gemakkelijk en sorteerden we onze bakstenen per collectie. Ontdek onze collecties bakstenen.

De stijl wordt voornamelijk verkregen door de behandelingen van de bakstenen. De bakstenen kunnen worden gesmoord, getrommeld, gecementeerd ... of één baksteen kan meerdere nabehandelingen krijgen (bv. getrommeld en gecementeerd).

 

Het formaat van de baksteen

Even belangrijk als de stijl is het formaat van de baksteen. Een dunne baksteen (Hilversumformaat of Vechtformaat) is voor velen mooier dan een dikke baksteen (Waaldikformaat). Een belangrijk gevolg van deze keuze is de kostprijs per m² en de kostprijs voor het plaatsen door de aannemer/metselaar.

Hoe kleiner de baksteen, hoe meer stenen nodig per vierkante meter. Dit geldt ook voor de metser; hoe kleiner de baksteen, hoe meer stenen hij zal moeten plaatsen. Een kleine baksteen vereist dus meer arbeid dan een grotere gevelsteen. Wenst u te weten hoeveel gevelstenen u zal nodig hebben? Maak dan gebruik van onze handige calculator.

 

Het metselverband en de voeg

Tot slot is er het gekozen metselverband en de voeg. De keuze van de voeg heeft een versterkend effect van de gekozen stijl. Een toon-op-toon voeg zorgt voor een monolitische look van uw gevel, terwijl een verlijmde look de bakstenen extra accentueert. Lees daarom zeker meer over de verschillende metselverbanden en voegmethodes.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt