Aankopen van Wienerberger bouwmaterialen bij bouwhandel

Bakstenen kopen? Enkele adviezen en tips

Plannen om bakstenen te kopen voor uw woning? Dan maakt u best een weloverwogen keuze voor deze investering. Lees daarom onze adviezen en tips en kies met een gerust hart.

Stijl bakstenen

Iedereen die zijn zoektocht start naar bakstenen denkt direct richting een bepaalde stijl, denk maar aan een moderne, klassieke, tijdloze ... baksteen. De gekozen stijl dient namelijk te weerspiegelen waarvan u droomt of waarvoor u staat. Om die redenen maakten wij het voor u gemakkelijk en sorteerden we onze bakstenen per collectie. Ontdek onze collecties bakstenen.

De stijl wordt voornamelijk verkregen door de behandelingen van de bakstenen. De bakstenen kunnen worden gesmoord, getrommeld, gecementeerd ... of één baksteen kan meerdere nabehandelingen krijgen (bv. getrommeld en gecementeerd).

Het formaat van de baksteen

Even belangrijk als de stijl is het formaat van de baksteen. Een dunne baksteen (Hilversumformaat of Vechtformaat) is voor velen mooier dan een dikke baksteen (Waaldikformaat). Een belangrijk gevolg van deze keuze is de kostprijs per m² en de kostprijs voor het plaatsen door de aannemer/metselaar.

Hoe kleiner de baksteen, hoe meer stenen nodig per vierkante meter. Dit geldt ook voor de metser; hoe kleiner de baksteen, hoe meer stenen hij zal moeten plaatsen. Een kleine baksteen vereist dus meer arbeid dan een grotere gevelsteen. Wenst u te weten hoeveel gevelstenen u zal nodig hebben? Maak dan gebruik van onze handige calculator.

De voeg

De keuze van de voeg heeft een versterkend effect van de gekozen stijl. Een toon-op-toon voeg zorgt voor een monolitische look van uw gevel, terwijl een verlijmde look de bakstenen extra accentueert. 

Het metselverband

Tot slot is er het gekozen metselverband.
Een metselverband is de manier waarop de gevelstenen gestapeld zijn, met een bepaald motief als gevolg. Het opent opnieuw een uitgebreid palet aan creatieve mogelijkheden om een unieke gevel te ontwikkelen. Bepaalde verbanden trekken namelijk markante lijnen in het metselwerk, waardoor bepaalde optische effecten te verkrijgen zijn.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.