• Natuurlijk & duurzaam
  • Budgetvriendelijk
  • Veel afwerkingsopties
  • Isolatiemogelijkheden

Voordelen van gevelbekleding in dakpannen

Met de efficiënte oplossingen van Wienerberger is uw gevel in een handomdraai gerenoveerd. We hebben namelijk een aantal mogelijkheden om uw gevel te renoveren zonder muren te moeten afbreken of zware ingrepen te moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan keramische dakpannen of steenstrippen.

Een natuurlijk materiaal

Materiaal

Kleipannen komen tot stand via de verwerking van natuurlijke materialen. Al sinds vele generaties vormen klei, water en zand de basisgrondstoffen van de keramische dakpan. Haar natuurlijke karakter zorgt voor een perfecte integratie in de omgeving. Om het even of een realisatie zich in een stad, een dorp of op het platteland bevindt, steeds weer zorgen de natuurlijke patines voor een aangename, rustgevende aanblik.

Maar er is meer. Door de unieke samenstelling van de scherf, fungeert de keramische dakpan als vochtbuffer. Tijdens vochtige periodes slaat ze het vocht op, om het bij de eerstvolgende droge periode langzaam terug af te geven. Ook vocht dat vanuit de woning de dakhuid bereikt, wordt op die manier geleidelijk aan de omgeving vrijgegeven. Deze wisselwerking zorgt voor een gezond woonklimaat.

Toonaangevende projecten zoals de bio-ecologische woningen in Hasselt vormen daar het levende bewijs van. Ook het gebouw van Oxfam Wereldwinkels in Gent en het Centrum voor duurzaam bouwen en wonen van de provincie Antwerpen in Westerlo en het Wereldnatuurfonds te Amsterdam zijn niet voor niets voorzien van een gevelbekleding met kleidakpannen van Koramic.

Een budgetvriendelijke oplossing

Betaalbaar

U zou in West-Europa niet zoveel daken met kleipannen vinden indien ze niet betaalbaar zouden zijn. Koramic beschikt ook voor uw budget over een geschikte dakpan, zowel voor gevelbekleding als voor boogdaken.

Afhankelijk van wat u wil bereiken, kunt u kiezen voor een groot formaat dakpan, voor een klassieke, maar hedendaags ogende stormpan, of voor een tegelpan. Door de eenvoudige opbouw (vergelijkbaar met een klassiek hellend dak) en de gedegen kennis van de ontwerper en de uitvoerder, zal uw project een budgetvriendelijk karakter hebben. Houd er ook rekening mee dat u niet bouwt voor slechts 10 jaar (de wettelijke garantie in België), maar voor een langere periode.

Een uitstekende thermische isolatie

Isolerend

Kleipannen vormen een buitenschil, die door een verluchte spouw is gescheiden van de binnenruimte. Zelf dragen zij niet bij tot een betere isolatiewaarde van de woning, maar door de opbouw van de constructie kunt u tegen de dragende structuur voldoende dik isoleren, indien nodig veel strenger dan wat in België wordt opgelegd. Deze uitstekende thermische isolatie kunt u bovendien bekomen zonder dat u extra fundering moet voorzien, wat uiteraard bijdraagt tot het budgetvriendelijk karakter van uw woning.

Veiligheid gegarandeerd

Veilig

Wie gevel- en dakbedekking zegt, denkt natuurlijk meteen aan veiligheid. Door het veranderende klimaat worden we steeds meer blootgesteld aan hogere windsnelheden. Koramic heeft door het internationaal hoog aangeschreven, onafhankelijke TNO in Nederland een diepgaande studie laten uitvoeren. De resultaten zijn verbluffend. Dankzij de perfecte fit van de op maat ontwikkelde verankeringselementen blijven de kleipannen zonder verpinken op hun plaats, zelfs tot op 25 meter hoogte of pal aan de kust.

Wat de esthetiek betreft, moet u geen enkele tegemoetkoming doen. Alle Koramic verankeringsmiddelen zijn onzichtbaar aangebracht en vervaardigd uit de meest hoogwaardige metalen zoals roestvrij staal. Ook de brandveiligheid speelt een belangrijke rol bij de keuze van de materialen voor uw project. Wat hun brandreactie betreft, staan de kleipannen van Koramic op de Europese 'Deemed to Satisfy' lijst. Deze lijst bevat alleen materialen die door hun onovertroffen brandgedrag totaal niet brandbaar zijn en dus geen verdere verspreiding van eventueel vuur teweeg zullen brengen. Hierdoor worden ze geklasseerd bij de klasse A1 (productnorm voor kleidakpannen EN 1304).

Rijke afwerkingsmogelijkheden

Esthetisch

Koramic staat al jaren synoniem voor een ongekend gamma van keramische en technische hulpstukken. Alle mogelijke aansluitingen (ramen, dakvlakramen, deuren enz.) kunt u zowel keramisch als niet-keramisch afwerken, afhankelijk van het beoogde effect of het gewenste resultaat. Dankzij de geperfectioneerde kleurstabiliteit van zowel pannen als keramische hulpstukken kunt u als ontwerper, dakdekker of bouwheer de door u voorziene realisatie in alle gemoedsrust afwerken.

De natuurlijke veroudering van keramiek is esthetisch ongeëvenaard, zodat uw afwerking niet alleen voor vandaag maar ook voor de volgende generaties is veilig gesteld. Wil u een raam of deur keramisch afwerken met de gevelpannen van Koramic? Dat kan perfect: alle gevelpannen hebben een voldoende lange gevelflap. Verkiest u eerder een combinatie van verschillende materialen? Ook dat kan. Profielen in alle mogelijke vormen, zowel in hout als in metaal, zijn vlot bruikbaar en kunnen aan het project een aparte toets verlenen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.