Kleipannen komen tot stand via de verwerking van natuurlijke materialen. Al sinds vele generaties vormen klei, water en zand de basisgrondstoffen van de keramische dakpan. Haar natuurlijke karakter zorgt voor een perfecte integratie in de omgeving. Om het even of een realisatie zich in een stad, een dorp of op het platteland bevindt, steeds weer zorgen de natuurlijke patines voor een aangename, rustgevende aanblik.
Maar er is meer. Door de unieke samenstelling van de scherf, fungeert de keramische dakpan als vochtbuffer. Tijdens vochtige periodes slaat ze het vocht op, om het bij de eerstvolgende droge periode langzaam terug af te geven. Ook vocht dat vanuit de woning de dakhuid bereikt, wordt op die manier geleidelijk aan de omgeving vrijgegeven. Deze wisselwerking zorgt voor een gezond woonklimaat.
Toonaangevende projecten zoals de bio-ecologische woningen in Hasselt vormen daar het levende bewijs van. Ook het gebouw van Oxfam Wereldwinkels in Gent en het Centrum voor duurzaam bouwen en wonen van de provincie Antwerpen in Westerlo en het Wereldnatuurfonds te Amsterdam zijn niet voor niets voorzien van een gevelbekleding met kleidakpannen van Koramic.