Instructievideo plaatsen Koramic

VIDEO: instructievideo’s voor het plaatsen van keramische daken

Van A tot Z laten we u op een heldere manier zien hoe u een keramisch dak plaatst. 

Door het correct plaatsen van een Koramic keramisch dak profiteert u van topkwaliteit en van 30 jaar fabrieksgarantie. We hebben voor u 1 video waarin het hele proces van dakdekking uitgelegd en gedemonstreerd wordt. Daaronder vindt u video’s voor de verschillende fases van de dekking van uw dak. Inclusief het plaatsen van een onderdak.
 

Volledige video: dakdekking van A tot Z

Hulp nodig bij een bepaald aspect van het plaatsen van Koramic kleidakpannen? In onderstaande instructievideo’s worden de belangrijkste aspecten hiervan getoond en uitgelegd.

Uw dak dekken, de verschillende fases:

Het plaatsen van de keramische dakpannen

In deze video leggen we u uit hoe u de keramische dakpannen plaatst op een standaard hellend dak.

  • Leg eerst een aantal dakpannen en de meest gebruikte hulpstukken klaar.
  • Bepaal dan de latafstand en de nuttige breedte vooraleer u panlatten bevestigt.
  • Start met de dakpan in de linker en rechter onderhoek.
  • Vervolledig de onderste rij dakpannen, gebruik indien nodig een ¾ dakpan.
  • Werk de linker- en rechterkant nu af naar boven toe en vervolledig het kader. Zaag indien nodig de bovenste dakpannen op maat.
  • Plaats de nokruiters, stel die af op hoogte en werk de nok af.
  • Vervolledig het dakpanvlak met panhaken, zijhaken en/of schroeven.
  • Let er in elk geval op dat u alles volgens de juiste normen verankert!

Het bevestigen van een onderdakfolie onderaan

Bij het bevestigen van een Koramic onderdakfolie is het onder andere belangrijk dat u de tengellatten op de correcte manier plaatst, dus niet tot over de zone voor overlapping. Boor ook geen vijzen door de druipband onderaan.

Spieplank bovenop spanten

Ventilerende onderlat plaatsen

Start met het aanbrengen van de Koramic onderdakfolie. Bevestig de tengellatten bovenop de spanten. Vervolgens brengt u een ventilerende onderlat aan met Multi-Fix en bevestigt u die met een inoxdraad aan de tweede panlat.

Onderdakfolie bovenaan en nokruiters plaatsen

Plooi de Koramic onderdakfolie over de nok naar het andere hellend vlak en gebruik Multi-Tape om de overlapping winddicht te maken. Bevestig de rest van de tengellatten. Plaats een in de hoogte verstelbare nokruiter aan elk uiteinde van het dak en span een koord waterpas tussen die twee. Plaats de overige nokruiters en stel af op gelijke hoogte, bevestig de laatste panlatten en werk af met de pannen rond de nok.

Vorsten en kopplaten plaatsen

Plaats de beginvorst samen met de kopplaat. Bevestig de beginvorst met een schroef met gekleurde kop. Bepaal het bevestigingspunt van de kopplaat en schroef die vast met een schroef met gekleurde kop, na het voorboren. Bevestig nu de overige vorsten met vorstklemmen of met schroeven met gekleurde kop. In gebieden met veel wind gebruikt u ze allebei.

Plaatsing van gevelpannen

Werk eerst het onderdak af door de onderdakfolie met Multi-Fix winddicht vast te maken op de rand van het dak. Plaats een tengellat onder de panlatten ter hoogte van het gevelmetselwerk en niet het onderdak vast op de panlatten. Nu kunt u de gevelpannen plaatsen. Maak indien nodig een insnijding in de onderdakfolie ter hoogte van de panlatten. Veranker alle gevelpannen.

Plaatsing van het volledige onderdak

In deze video laten we u in één keer de verschillende stappen zien van het plaatsen van uw volledige onderdak. Deze elementen kwamen al afzonderlijk aan bod in de video’s hierboven.

Herstelling van het onderdak

  • Kleine, zuivere scheur: overkleven met Multi-Tape
  • Onregelmatige beschadiging: kleef een stuk onderdakfolie over de beschadiging met Multi-Tape
Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.