Agora Agaatgrijs

Officiële uitreiking van het natureplus kwaliteitslabel

Wienerberger mocht op Batibouw het natureplus milieulabel (type-1-ecolabel) in ontvangst nemen voor een groot aantal modellen in diverse kleuren uit het aanbod aan Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen. Daarmee is Wienerberger de eerste Belgische producent van dakbedekkingsmaterialen die dit strenge label verwerft.

Constant streven naar duurzaamheid

De Porotherm keramische binnenmuurstenen van Wienerberger beschikken al langer over deze milieukeur. De fabrikant bouwt dus consequent verder aan het bedrijfsbeleid om milieuvriendelijke, gezonde en efficiënte bouwmaterialen te produceren. Dankzij het ruime aanbod aan natureplus gelabelde kleipannen kunnen bouwheren voortaan kiezen voor een bij hun project passende dakbedekking of gevelbekleding die beantwoordt aan de strengste ecologische, functionele en gezondheidseisen. Handig voor bouwprofessionals is dat de natureplus-criteria zijn opgenomen in de typebestekken.

 

Natureplus: gereserveerd voor excellentie

Het internationale milieukwaliteitslabel natureplus is gereserveerd voor bouwmaterialen en –producten die beantwoorden aan uiterst strenge criteria inzake milieuprestaties, impact op de gezondheid en gebruiksgeschiktheid. Om het label te kunnen krijgen, moeten fabrikanten een waterdichte procedure doorlopen. Via vragenlijsten, bedrijfsbezoeken en analyses van het product in onafhankelijke laboratoria, wordt gepeild naar de grondstoffen, andere ingrediënten en mogelijke emissies. Ook het verbruik van energie en water tijdens de productie en het transport, de verpakking, de afvalproductie en -verwerking, de veiligheid en de kwaliteitsborging worden in rekening gebracht. Door de strenge criteria voldoet hoogstens 20% van alle materialen en producten die op de markt zijn, aan deze vereisten. Daarmee is het label uitsluitend voorbehouden voor de beste producten en legt natureplus de lat duidelijk hoger dan andere door overheidsinstanties uitgereikte labels, zoals het Europese Ecolabel. In ons land wordt natureplus beheerd door VIBE vzw.

 

Welgekomen ondersteuning voor de bouwheer

Met het natureplus-label voor zijn Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen onderlijnt Wienerberger eens te meer zijn engagement voor ecologisch, sociaal en economisch maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat engagement reikt van aparte bouwmaterialen over een volledig gebouw tot wijkniveau, wat onder andere tot uiting komt in de milieuvriendelijke grondstofontginning en productie, concepten als laag-energetisch en massief-passief bouwen en een studieproject als De Duurzame Wijk. Stuk voor stuk zaken die de bouwheer een welgekomen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld als die oplossingen zoekt voor energiezuinig wonen, duurzaam materiaalgebruik of een optimaal ruimtegebruik met oog voor betaalbaarheid en het sociale weefsel.

 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.