"Nieuw uitnodigend hoekgebouw met modernistische baksteenarchitectuur"

Contrasterend schoolgebouw in Veurne

Het Annuntiata-Instituut in Veurne kreeg een nieuw uitnodigend hoekgebouw met een modernistische baksteenarchitectuur, in dialoog met de bestaande schoolgebouwen en de omgeving. Het bouwprogramma is ondergebracht in een compact en rustig bakstenen volume. 

Het historische centrum van Veurne wordt gekenmerkt door een baksteenarchitectuur met een grote heterogeniteit aan genuanceerde gevelstenen in overwegend rode, bruine en okergele tinten, met wit schrijnwerk. Het nieuwe schoolgebouw met dieprood genuanceerd gevelmetselwerk met dunne voeg en het donkergrijze schrijnwerk zorgt hier zowel voor een mooi contrast als voor harmonie.

Waarom Terca Artiza Colorada?

Het gebouw is hedendaags en tegelijkertijd geïnspireerd op stijlkenmerken en kwaliteiten van modernistische baksteenarchitectuur uit de jaren ‘30 en ‘40. De Caracterra Colorada is sterk genuanceerd met een uitzicht van recuperatiesteen met stukjes versmolten scherf. Dit sluit hier perfect bij aan. De steen is dunbed gemetseld in een zacht wildverband. Dit zorgt voor een mooi, strak en levendig resultaat waarbij de steen volledig tot zijn recht komt. Het karakter van het gebouw wordt hierdoor versterkt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
 
Producten
 

Snoeck & Partners, Kortrijk

Veurne

I.o.v. ‘Scholen van Morgen’

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.