De zijgevel als zonnekant

“Alles in het teken van het licht”

Deze hedendaagse villa in een strakke baksteenarchitectuur bevindt zich in een groene en bosrijke omgeving. Hoewel de oriëntatie van het perceel niet optimaal was, hebben de architecten er alles aan gedaan om toch zoveel mogelijk licht en zon naar binnen te halen.

Er werden een aantal ingrepen doorgevoerd, zoals de exacte plaatsing van de carport, het aanbrengen van een verspringend volume en het verhogen van de leefruimte. Op die manier werd de woning als het ware gedraaid naar de zijgevel die uitgeeft op het zuiden.

Massief, maar toch speels en natuurlijk

De gevels werden opgetrokken in Terca Artiza Colorada, een natuurlijke en ruw ogende gevelsteen met een mooie schakering. Samen met het houten schrijnwerk zorgt dit ervoor dat de woning als het ware overvloeit in de natuurlijke omgeving.

Om de massiviteit van de woning enigszins af te zwakken, werd een plint-effect gecreëerd in de gevel door te werken met een aantal vlakken en stroken in een afwisselend in- en uitspringend metselverband. Dit zorgt tevens voor een speels en luchtig effect.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

HASA-architecten

Bonheiden

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.