‘Maison invisible’

“Onttrokken aan het zicht van de wandelaars op de Kluisberg”

Een hedendaagse, lichtrijke villa bouwen op een sterk hellend, onbebouwd perceel in Kluisbergen… met dit gegeven gingen de architecten aan de slag. Wat de bouwheren wensten, was licht, zicht en rust. Het vergde behoorlijk wat tijd om Stedenbouw mee te krijgen in dit verhaal. De woning werd half-ondergronds ingeplant op het hellende terrein.

Het werd een gelijkvloerse, robuuste villa die langs de straatzijde enkel een haag en een ‘eenzame’ schaalfiguur laat zien, een ‘maison invisible’ als het ware. Ongedwongen looplijnen zorgen zowel bij het exterieur, de rondgang langs de zuilenrijen en het terras, als in het interieur voor een ruimtelijke beleving waarin het be-‘leven’ van de woning en haar omgeving centraal staat.

Robuuste uitstraling

De keuze voor een klassiek ogende Terca Artiza Colorada gevelsteen droeg stevig bij tot de robuustheid van het geheel. Ook de aparte vormentaal met zuilengalerij rondom werd hierdoor geaccentueerd en leidde tot een steekhoudend, uniform geheel. De kleur van de baksteen is zowat de enige verwijzing naar de overheersende bouwtypologie in de streek en past tevens uitstekend bij het landschap en het weelderige groen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

Studio Okami Architecten

Kluisbergen

Filip Dujardin

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.