• NL
  • WIE
 

PLS Lambda: hoger rendement en betere isolatie

Met een lambdawaarde van 0,185 W/mK behoort deze snelbouwsteen tot de isolerende laag van de gebouwschil, waardoor heel wat bouwknopen meteen opgelost zijn.

Waardoor een hoger rendement?

Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
Het formaat (vooral de lengte van 500 mm) en het Porotherm Lijmsysteem zorgen voor een hoger rendement op de werf. Dankzij de ergonomische handgrepen gaat het verwerken van deze snelbouwstenen nòg een stukje vlotter.
 
Verwerking Lengte (mm) Breedte (mm) Hoogte (mm)
Lijmsteen 500 100-138-188 184-249
 

Waardoor een betere isolatie?

Lijm-Systeem PLS Lambda
Lijm-Systeem PLS Lambda
Het perforatiebeeld van de PLS Lambda snelbouwstenen ziet er anders uit: perforaties worden in de lengte geplaatst. De perforatiegraad (de verhouding tussen volume lucht en keramiek) blijft echter ongewijzigd. Deze combinatie zorgt voor een even grote druksterkte én voor een lagere warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde van 0,185 W/mK).
 
Kort samengevat: deze snelbouwstenen hebben een standaard druksterkte mét een verhoogd isolerend vermogen, doordat ze minder warmte doorlaten.

Voordelen van het PLS Lambda perforatiebeeld

  • Heel wat bouwknopen worden EPB-aanvaard volgens basisregel 1
  • Tussengevoegde isolerende delen hoeven niet langer
  • Voor de architect: eenvoudigere detaillering, meetstaten, lastenboeken …
  • Voor de aannemer: minder werfvoorbereiding (door het wegvallen van tussengevoegde isolatie), minder kansen op fouten, sneller, goedkoper …

Porotherm Lijmsysteem en Dryfix, hoe werkt het?

De Porotherm lijmmortel wordt met een speciale rolbak aangebracht op de vlakgeslepen legvlakken van de snelbouwstenen. Hierdoor heeft degecertificeerde aannemer, na het aanbrengen van de lijm, beide handen vrij om stenen met een groter formaat te plaatsen. De lijm kan bovendien verwerkt worden bij vriestemperaturen tot -5°C en droogt ook veel sneller dan klassieke mortel en zorgt voor minder afval.
 
Met Porotherm Dryfix ontwikkelden we een baanbrekende bouwtechniek. Geen mortel of lijmmortel meer aanmaken. Geen rolbakken of mortelkuipen meer bevuilen. Gewoon Dryfix Extra met het spuitpistool aanbrengen en u kunt meteen stenen plaatsen. De lijm droogt ook heel snel, waardoor de dag nadien direct verder gebouwd kan worden of meteen vloerplaten kunnen geplaatst worden.
 
 
Meer informatie vindt u in de downloadbare brochures hieronder. U bent uiteraard ook welkom in onze showrooms.
terug naar boven

Porotherm Collecties

Ontdek onze verschillende collecties: