• NL
  • WIE
 

Rendement Plus: sneller metselen door tand en groef

Uw rendement verhogen dankzij een snellere plaatsing? Bekijk de Thermobrick Rendement Plus.

Het verschil tussen de Thermobrick en de Rendement Plus

Porotherm Rendement Plus
Porotherm Rendement Plus
De 2 collecties zijn erg aan elkaar gewaagd. Het enige verschil: de Rendement Plus heeft voor de verticale voegen of stootvoegen een tand en groef-verbinding. Bij dit systeem haken de binnenmuurstenen aan de kopse zijde in elkaar en wordt er enkel horizontaal nog klassieke mortel gebruikt. Het zorgt voor een snellere plaatsing en minder mortelverbruik. Omdat er verticaal geen mortel meer aangebracht hoeft te worden, kunnen de stenen ook hogere gemaakt worden (tot 238 mm), wat het rendement extra ten goede komt.
 
Belangrijk:
Een bijkomend verschil is de lengte van de Rendement Plus snelbouwsteen. Door het vervangen van de verticale mortelvoeg door een tand en groef-verbinding zijn de Rendement Plus binnenmuurstenen ook iets langer dan de klassieke Thermobrick varianten: 300 mm in plaats van 288 mm.

2 sterkteklasses: 10 en 15 N/mm²

Net zoals de Thermobrick, bestaat ook de Rendement Plus collectie in 2 sterkteklasses: 10N/mm² en 15N/mm² . Met de gemiddelde blokdruksterktes van 10 N/mm2 of 15 N/mm2 kunnen deze binnenmuurstenen als constructief metselwerk doorgaans gebruikt worden om 2 à 3 bouwlagen te dragen.
Deze collectie draagt het BENOR kwaliteitslabel en waardoor het mogelijk is om met nog hogere muurdruksterktes te rekenen.
 
Tip: bekijk ook eens de Thermobrick voor een meer traditionele verwerking.
 
Meer informatie vindt u op het productdetail van de Thermobrick Rendement Plus 10N of 15N. U bent uiteraard ook welkom in onze showrooms.
terug naar boven

Porotherm Collecties

Ontdek onze verschillende collecties: