Reference photo new construction single family in Rotselaar

Duurzaam bouwen = vandaag én morgen beter wonen

Echt duurzaam bouwen, is bouwen voor het leven. Maar hoe begint u daar nu aan? 

1. Ligging

Een centrale ligging beperkt extra kilometers

Om te beginnen is er de plek waar u gaat wonen. Kies bij voorkeur een plaats waar de nodige voorzieningen (winkels, scholen, ontspanning) binnen loop- of fietsbereik zijn. Op die manier kunt u de wagen wat meer laten staan. Beter voor het milieu én voor uw gezondheid! 

2. Compact

Vergis u niet: compact is niet gelijk aan klein

Als u een nieuwe woning bouwt, moet die compact ontworpen zijn. Compact is geen synoniem voor klein, maar betekent wel dat een maximum aan binnenruimte wordt gecreëerd binnen een bepaalde gebouwschiloppervlakte. Een woning met een hellend dak scoort bijvoorbeeld uitstekend op dit criterium.

Lees ook: 'Wat zijn de voordelen van een keramisch hellend dak?'

3. Oriëntatie

Aandacht voor optimale oriëntatie

Ook de oriëntatie samen met een doordachte inplanting van ramen met luifel is belangrijk, zodat u in de winter maximaal profiteert van de zon en in de zomer geen oververhitting krijgt. Zorg bovendien voor een goed contact tussen de leefruimte en de buitenwereld. Denk dus ook goed na waar je ramen en deuren plaatst. Een aangename buitenruimte creëer je zo.

4. Energiezuinigheid

Energieverbruik minimaliseren

Energiezuinigheid is een volgende eis. Een goed geïsoleerde en voldoende luchtdichte gebouwschil dringt de energievraag sterk terug. Wat er nog nodig is aan energie, vult u verder zoveel mogelijk in met hernieuwbare energie. Voorzie bovendien genoeg technische aansluitingen; die zijn onmisbaar voor je comfort.

5. Low impact materialen

Geen claim op de toekomst van de volgende generaties

Voor de bouw of renovatie van uw woning, gebruikt u materialen met een zo klein mogelijke impact op ons leefmilieu. Keramische materialen, op een ecologische manier geproduceerd met natuurlijke grondstoffen en een lange en onderhoudsarme levensduur, zijn daar een modelvoorbeeld van.

Lees ook: 'Wat zijn de voordelen van bouwen met klei?'

6. Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is sneller een issue dan u denkt

Bovendien moet een woning toegankelijk en aanpasbaar zijn, zodat ze in alle fases van het gezinsleven comfortabel bruikbaar blijft. Ook als u blijvend of tijdelijk minder mobiel bent. Vermijd dus drempels in je woning, en maak je gangen en deuren voldoende breed. Op die manier creëert u een levenslange woning

8. Levenskwaliteit

Thuiskomen en ontspannen

Duurzaam wonen houdt in dat de woning volop levenskwaliteit biedt doordat ze vrij is van geluidsoverlast, ongewenste temperatuurschommelingen of een slechte binnenluchtkwaliteit. Voor een gezond binnenklimaat, is ventilatie essentieel, en ook wettelijk verplicht. Vergeet zeker niet om uw ventilatiesysteem goed te onderhouden, zodat de binnenlucht gezond blijft. 

Om een koeler binnenklimaat te creëren, kunt u opteren voor witte dakbedekking. Voor platte daken hebben we een duurzame en 100% circulaire witte platdakbedekking in ons gamma, en ook voor hellende daken beschikken we over witte kleidakpannen

Stap binnen in een wereld vol kleiklinkers

Showrooms in Kortrijk en Londerzeel

Heeft u na het lezen van dit artikel uw werkkledij al aangetrokken en bent u klaar om uw  tuin een volledige make-over te geven? Check! Koop alvast bloemen en zaai gras. Als u bovendien keuzeadvies wilt voor het aanleggen van uw terras, het omkaderen van uw zwembad, of het plaatsen van een kleiklinkerpad, dan bent u bij ons op de juiste plek! Ga zeker eens een kijkje in één van onze klinkertoonparken van onze showrooms in Kortrijk en Londerzeel. U maakt er kennis met de vele mogelijkheden en creatieve toepassingen die kleiklinkers u bieden. In ideale omstandigheden dan nog, want helemaal in openlucht. Zo merkt u meteen én in real-time de invloed die wolken, felle zon of zelfs regen op de diverse kleiklinkeroppervlakken hebben. 

9. Betaalbaar

Betaalbaar blijven wonen

Tot slot betekent duurzaam dat (ver)bouwen en wonen betaalbaar blijft en op termijn tot een meerwaarde leidt bij verkoop of verhuur van de woning.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.