Welke resultaten hebben onze energieteams al bereikt?

Bij Wienerberger geloven we in de meerwaarde van gebundelde krachten. Zo werken we met verschillende energieteams, telkens samengesteld door medewerkers uit verschillende afdelingen. 

Van productie, onderhoud tot management: samen zetten zij zich in voor duurzamere processen in onze organisatie. We tonen je graag de straffe resultaten die ze al in verschillende Wienerberger vestigingen hebben bereikt! 

 

Péruwelz drogerij: lager specifiek elektrisch verbruik van onze ventilatoren 

Belangrijk bij het drogen van de stenen is dat de warme lucht doelgericht in contact wordt gebracht met de stenen. Zo beïnvloedt de wrijving die de lucht binnenin de installatie ondervindt, het elektrisch verbruik van de ventilatoren. Net daar verwezenlijkte het energieteam van onze divisie te Péruwelz een besparing van 17,6%. Op het volledige verbruik van de drogerij!


300 MWh/jaar of 120 ton CO2

Lanaken drogerij en oven: lager specifiek thermisch verbruik

Begin 2019 verhoogde Wienerberger de oven- en drogerijcapaciteit van haar fabriek in Lanaken. Onze energieteams deden daarvoor enkele belangrijke aanpassingen aan de installatie. De absolute focus van dit project? Energie-efficiëntie! En de eerste resultaten zijn al enorm positief: het specifieke energieverbruik daalde met 10%

Rumst stoominstallatie: lager specifiek thermisch verbruik

In onze vestiging van Rumst hebben we onze bestaande stoominstallatie voorzien van een warmtewisselaar.

Een CUSUM-analyse toont nu al aan dat we een pak zuiniger omgaan met onze stoomproductie! In onderstaande grafiek zie je het huidige verbruik tegenover het gemiddelde van 2018. Sinds de aanpassing is er een sterk dalende trend in de curve! 

Pottelberg drogerij voor tegelpannen: lager thermisch verbruik 

Dankzij een nieuwe sturing kon het energieteam in Pottelberg het thermisch verbruik in de drogerij laten dalen met 53%, waardoor ook meteen het gasverbruik werd gereduceerd

Andere duurzame realisaties van Wienerberger België (2019)

Lees meer

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.