Duurzaamheid en menselijkheid: twee handen op één buik

Duurzaamheid betekent voor Wienerberger aandacht voor mens, omgeving en milieu. Laten we die eerste pijler eens onder de loep nemen. Dat heeft zowel betrekking op onze klanten, onze leveranciers, onderaannemers en natuurlijk: onze medewerkers. Dat vraagt om wat toelichting.

Gezonde veiligheidscultuur 

In de ruime betekenis van het woord duidt gezondheid vooral op het welzijn van de mens. Intern leveren we verschillende inspanningen om een gezonde veiligheidscultuur te handhaven:

●       Het uitbouwen van een duurzaam personeelsbeleid: leidinggevend personeel vervult daarin een cruciale rol. Daarom krijgen zowel directie als teamleaders een specifieke leiderschapstraining.

●       Het systematisch verbeteren van arbeidsomstandigheden: arbeidsveiligheid is een must in elke afdeling en komt steeds op de eerste plaats.

De waakzaamheid voor restrisico’s: ook al doen we enorme inspanningen om alle risico’s weg te werken, helemaal risicovrij zullen we helaas nooit worden. Maar of het nu gaat over machines, werkmethodes of ergonomie, we passen ons gedrag steeds aan volgens de omstandigheden. Het leidinggevend personeel en medewerkers met sleutelrollen vervullen daarin een cruciale rol. Zij zijn een voorbeeld voor iedereen in het bedrijf.  

 

Meten is weten 

De data heeft het steeds bij het juiste eind. Daarom voerden we een tijd geleden een cultuurmeting uit in enkele van onze fabrieken. Samen met Mizo (Stepstones For Safety) konden we zo de ‘gemeten positie’ bepalen. Enkele maanden later, tijdens de zomer van 2019, legde onze directie de visie en ambitie vast voor de komende jaren. Zo blijven we evolueren, ook op gebied van de veiligheidscultuur! 

Andere duurzame realisaties van Wienerberger België (2019)

Lees meer

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.