Duurzaamheidstournee op bezoek bij Wienerberger Beerse

Met een duurzaamheidstournee doorheen de vijf Vlaamse provincies lieten de Vlaamse Ondernemers ministers en jongeren zelf ontdekken welke positieve impact bedrijven hebben op de klimaatuitdagingen. In dat kader bezocht Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters onze site in Beerse op 9 maart 2020. 

De tweede halte van de duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers ligt in de Kempen, bij Wienerberger en Campine. Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en het 5e jaar STEM van het Heilig Graf uit Turnhout krijgen er de unieke gelegenheid om te ervaren hoe bedrijven duurzaam ondernemen en samenwerking in de praktijk brengen, zowel in hun producten als werkmethoden. 

 

Natuurdomein op productiesite

Bij Wienerberger worden duurzame oplossingen doorgetrokken in alle producten, bouwtoepassingen en productieomgevingen. “We zetten actief in op vervoer over water, wat ons 32 vrachtritten per boot of 7.500 ritten per jaar bespaart. We hebben al zonnepanelen geïnstalleerd op de platte daken van onze fabrieksgebouwen maar willen nog een stap verdergaan en 2 windmolens bouwen, het equivalent 45 voetbalvelden aan zonnepanelen. We gebruiken deels plastic verpakking die voor 50% uit gerecycleerde krimphoezen bestaan en om de biodiversiteit te verhogen, ondersteunen we de realisatie van Europese natuurdoelen op onze bedrijventerreinen”, legt Caroline Van de Velde, CEO van Wienerberger uit. 

 

Samen oplossingen vinden

Met de Duurzaamheidstournee willen de Vlaamse Ondernemers - 19 werkgevers- en sectororganisaties – het beleid, ondernemers en jongeren bij elkaar brengen. Er zijn zoveel voorbeelden van bedrijven waar duurzaamheid echt deel uitmaakt van het DNA, dat we ze moeten tonen”, klinkt het bij de Vlaamse Ondernemers. “Door jongeren, bedrijven en politici met elkaar in contact te brengen, hopen we dat ze elkaar beter begrijpen, inspireren en van elkaar leren om samen oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we vandaag voor staan. Hopelijk kan het jongeren ook overtuigen om zelf voor studierichtingen te kiezen waarmee ze later op hun beurt de bedrijven kunnen helpen om nog duurzamer te ondernemen of oplossingen te vinden voor de toekomst.” 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2020

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.