Elfino (Antraciet mat en Agaatgrijs)

De Elfino tegelpan: mooie ecologische score

De nieuwe tegelpan Elfino van Koramic combineert de ranke look van een lei met de uitmuntende prestaties van een keramische dakpan. Dankzij haar fijne en hedendaagse vormgeving leent ze zich perfect voor nieuwbouw én voor renovatie.

De Elfino tegelpan laat zich vlot plaatsen, is UV-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar. Daarnaast scoort ze ook ecologisch uitstekend. 

 

Eeuwige schoonheid

Karakteristiek voor de fijne tegelpan Elfino is haar dunne voetzijde. In combinatie met de aangepaste breedte van de vorst levert dat een dak op dat gewoon lijkt door te lopen. Keramische hulpstukken ondersteunen een strakke afwerking en detaillering en versterken de architectuur. De gevelpannen sluiten mooi aan en zitten perfect ingevlochten in het dakvlak.

De Elfino keramische tegelpan is UV-bestendig en dus kleurvast dankzij het engobeproces. De engobe, een fijne, matte deklaag, wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking.

 

Prettig voor dakdekkers

De Elfino is vlot te plaatsen. Dankzij de doorlopende ophangneus bovenaan moet de dakdekker niet alle keramische tegelpannen stuk voor stuk vastmaken. Dat verhoogt het gemak en de snelheid van plaatsing, uiteraard altijd met oog voor de geldende verankeringsnormen. De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 25° tot 50°.

 

Mooie ecologische score

De Elfino keramische tegelpan wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke en recycleerbare natuurlijke grondstoffen. Het transport blijft tot een minimum beperkt. Bovendien zijn de pannen demonteerbaar en herbruikbaar

 

Voor renovaties met impact

De keramische tegelpan Elfino is het perfecte alternatief voor een dak met leien en kan dus bijdragen tot het volledig asbestveilig Vlaanderen, waarnaar de Vlaamse overheid streeft tegen 2040 (zie www.asbestinfo.be). Oude daken hebben meestal een stevige structuur, zodat u oude leien of pannen vaak kan vervangen zonder extra versterkingen. In dergelijke gevallen volstaat normaal een beperkt aantal ingrepen om de structuur voldoende vlak te maken.

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2020

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.