Weer een stap in de goede richting van onze energieteams

Ook in 2020 hebben onze energieteams bij Wienerberger oplossingen gevonden om het energieverbruik te verlagen. Hierdoor werden onze processen weer een stap duurzamer. We tonen je graag de straffe resultaten die ze al in verschillende Wienerberger vestigingen hebben bereikt.

Péruwelz oven: lager specifiek thermisch verbruik van ons bakproces

Om stenen te bakken, heb je natuurlijk vuur nodig. In de oven in Péruwelz worden hiervoor gasbranders gebruikt. Een brander functioneert optimaal indien er een goede verhouding is tussen gas en lucht. Wij gebruikten hiervoor koude lucht die in de oven opgewarmd werd door de aanwezige hete atmosfeer. Door de lucht op te warmen tot 150°C met restwarmte, voorkomen we energieverlies. De resultaten zijn zeer positief: het specifiek energieverbruik daalde met wel 5%.

Pottelberg drogerij voor hulpstukken: lager thermisch verbruik 

Het thermisch verbruik van een drogerij komt deels voort uit het gasverbruik ervan. Dankzij een nieuwe sturing, kon het energieteam in Pottelberg het verbruik in de drogerij laten dalen met 9,5%.

Pottelberg drogerij ST4: lager specifiek elektrisch verbruik van onze ventilatoren

Belangrijk bij het drogen van de stenen: warme lucht moet doelgericht in contact worden gebracht met het product. Zo beïnvloedt de wrijving die de lucht binnenin de installatie ondervindt, het elektrisch verbruik van de ventilatoren. Net daar verwezenlijkte het energieteam van Pottelberg een besparing van maar liefst 58%. Door deze ingreep is het totale specifiek verbruik van de drogerij in 2020 gedaald met 17%!  

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2020

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.