Blijven groeien als organisatie gaat hand in hand met de verdere ontwikkeling van onze eigen medewerkers

Wienerberger is een bedrijf met gepassioneerde en ondernemende medewerkers. We willen hen alle kansen geven om te groeien. Daarnaast willen we deze passie ook delen met nieuwe medewerkers. Om een antwoord te kunnen bieden aan de toekomstige noden inzake productie & techniek, boden wij een opleidingstraject aan tot onderhoudstechnieker, in samenwerking met TEO.

De doelstelling vanuit HR is het creëren en behouden van een omgeving met gemotiveerde, geëngageerde medewerkers. Medewerkers die graag komen werken en zich goed voelen op het werk. Medewerkers die zich kunnen identificeren met het bedrijf. Om dit te kunnen realiseren willen we verder inzetten op een omgeving waar je verantwoordelijkheid kan en mag opnemen, waar we openstaan voor feedback en waar ontwikkeling centraal staat.

Om onontgonnen talenten aan te trekken, maar ook om onze eigen medewerkers te laten groeien, namen we contact op met TEO. TEO staat voor Teaching Each Other en biedt de mogelijkheid om zich bij/om te scholen tot technieker volgens de noodzakelijke competenties binnen onze organisatie. Hierdoor zullen we in staat zijn om de kritische vacatures van technieker in te vullen.
 

Een traject op maat

TEO heeft een eigen methode ontwikkeld die op het einde van het traject de kandidaat in staat moet stellen om noodzakelijke basisinterventies uit te voeren binnen onderhoud. De kandidaten worden ondergedompeld in een theoretisch luik dat ze online en zelfstandig kunnen uitvoeren, en een praktisch luik. Beide delen werden samengesteld en goedgekeurd door onze eigen technische dienst. Het praktische luik omvat een koffertraject en een onsite training met een ervaren docent. 

 

Onsite training te Kortemark

Op onze site te Kortemark werd voor de eerste maal dit traject in uitvoering gebracht. Er werd een ruimte voorzien waar de kandidaten zowel de praktijk als de theorie konden inoefenen en optimaliseren. Voor dit leertraject tot onderhoudstechnieker was er een vrij grote belangstelling, zowel van interne kandidaten als externe.

 

Ook Beerse ontving TEO-kandidaten

In de regio Kempen, waar wij verschillende vestigingen hebben, is er ook een nood aan techniekers. Hierdoor hebben we besloten om een TEO-traject op maat uit te werken voor deze regio. Het onsite traject heeft plaatsgevonden op de site te Beerse, maar wij kunnen de kandidaten ook mogelijkheden bieden in onze andere vestigingen in de buurt.

De feedback die we kregen na het traject in Kortemark namen we mee naar het traject in Beerse dat een maand later werd georganiseerd, en net zoals in Kortemark kunnen wij ook in Beerse terugkijken op een succesvol traject. Onze eigen medewerkers hebben hun technische kennis kunnen versterken, maar ook bij de externe kandidaten groeide de passie voor techniek.

De kandidaten werden tijdens het traject door HR en de direct leidinggevenden van dichtbij opgevolgd. Na het traject in Beerse gingen we verder met 2 van de 3 externe kandidaten, waaronder Azzeddine. Hij werkt ondertussen al enkele maanden als technieker, onder leiding van onze ervaren maintenance manager. Voor de interne kandidaten die het traject succesvol hebben afgerond, werd er een individueel programma opgesteld om zich verder te ontwikkelen.

Natraject

We vinden het heel belangrijk dat ook na dit traject de medewerkers verder worden begeleid. Zowel de productie- als onderhoudsmanager volgt maandelijks de evolutie op van deze “TEO-techniekers”.

Dit traject heeft er niet enkel voor gezorgd dat de medewerkers konden evolueren, maar ook wij als werkgever hebben stappen gezet in de verdere evolutie van ons opleidingsbeleid. Wordt dus zeker vervolgd!

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2020

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.